için kaldı

“Roboqueen” Birinci Oldu

Üniversiteler arası düzenlenen Robogenç Robot Yarışması'nda, Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kontrol ve Otomasyon Teknolojileri Programı öğrencilerinden Haki Yavuz Arslan ve grubu "RoboQeen" isimli proje ile birinci oldu.

F5HABER F5HABER
“Roboqueen” Birinci Oldu

Üniversiteler arası düzenlenen Robogenç Robot Yarışması'nda, Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kontrol ve Otomasyon Teknolojileri Programı öğrencilerinden Haki Yavuz Arslan ve grubu "RoboQeen" isimli proje ile birinci oldu.

Robot teknolojilerine meraklı Üniversiteleri gençler, Üsküdar'da toplanarak robot teknolojileri ile ilgili çeşitli eğitimler aldıktan sonra makine, elektronik, bilgisayar kavramları ve bunların temel ekipmanları ile ‘Temel çizgi izleyen robot uygulama eğitimi' alarak, kendi robotlarını tasarlayarak, üretme ve programlama aşamalarını gerçekleştirdiler.

Farklı üniversitelerden öğrencilerinin bir araya gelmesi ve aldıkları eğitimi sergilemelerine imkan sağlayan yarışmada, öğrenciler yaptıkları robotlara çeşitli beceriler kazandırıp onları hareket ettirmek için çalıştılar.

Yarışmaya Ordu Üniversitesi adına katılan Haki Yavuz Arslan ve ekibi, Roboqueen isimli projesi ile birinciliği elde etti.

Arslan, yarışmanın kendisine ve arkadaşlarına büyük katkı sağladığını ifade ederek şöyle konuştu: "Yarışma düzenlenene kadar üç günlük eğitim kampı süresince birçok eğitim aldık ve ihtiyaç duyduğumuz anda hocalarımıza danışarak onlardan da destek rica ettik. Yarışmanın bana ve arkadaşlarıma çok faydası olduğu kanaatindeyim. Diğer arkadaşların ürettiği çalışmalar bizlere gerek fikir geliştirme gerekse bilgi edinme anlamında önemli katkılar sundu. Bu yarışma sayesinde alanımda eğitim gören birçok yeni arkadaşla tanışarak farklı bakış açıları kazandım. ODÜ adına üniversitemizi temsilen bu yarışmaya katılmak son derece onur verici. Yarışmada birinciliği elde etmiş olmanın verdiği gurur ise kelimelerle anlatılamayacak kadar güzel."

Teknik Bilimler MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Veli Türkmenoğlu ise, "Robogenç Robot Yarışması'nda Üniversitemizi, TBMYO Kontrol ve Otomasyon Sistemleri Öğrencisi Haki Yavuz Arslan ve ekibi başarı ile temsil etmiştir ve birincilik ödülünü de alarak bizlerin gurur kaynağı olmuştur. Öğrencimizin birçok yarışmacı arasından kazandığı bu başarıdan dolayı kendisine Ordu Üniversitesi adına teşekkür ediyor, bundan sonraki yarışmalarda ve eğitim hayatında başarılar diliyoruz. ODÜ yönetimi adına ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak eğitim ve teknoloji temelli yarışma ve çalışmalara; benzeri araştırma ve geliştirme projelerine büyük önem veriyoruz. Öğrencilerimizin bu tür faaliyetlerini ve katılımlarını daima destekliyoruz. Üniversitemizi başarı ile temsil ederek birincilik ödülünü kazanan Haki Yavuz Aarslan ve ekip arkadaşlarını bir kez daha kutluyor, bundan sonraki tüm çalışmalarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

SONRAKİ HABER