Bal üretimi düştü

Türkiye Bal Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Azmi Yıldız, bal üretiminde yüzde 60 düşüş olduğunu, buna rağmen fiyatlarda artış olmadığını belirtti.

F5HABER F5HABER
Bal üretimi düştü

Türkiye Bal Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Azmi Yıldız, bal üretiminde yüzde 60 düşüş olduğunu, buna rağmen fiyatlarda artış olmadığını belirtti.

Fiyatlarda artış olmamasını merdiven altı üretimlere bağlayan Başkan Yıldız, konuyla ilgili çalışma yaptıklarını ve ilgili bakanlıklarla konuyu görüştüğünü belirtti. Yıldız konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bal Üreticileri Merkez Birliği olarak çok ciddi çalışmalar yaptık. Geçen hafta 3 gün süren bir toplantı gerçekleştirdik. Geçen sene normal bal üretiminin yüzde 40'ı kadar az bal olmuştu. Bu sene ise yüzde 60'ı kadar az oldu. Don olayı bal üretimini de etkiledi. Buna rağmen bal fiyatlarında artış yok. Bu sene bal yok, fiyatta yok. Toplantıda yaptığımız değerlendirme sonucunda, balda merdiven altı denilen imalatlar yüzünden bu durumun olduğu sonucuna vardık. İnsanlar kolay yoldan zengin olmaya çalışıyor. Burada 40-50 bin tane arıcımız mağduriyet yaşıyor. Konuyu Adalet Bakanlığı'na, Sağlık Bakanlığı'na, İçişleri Bakanlığı'na ve Tarım Bakanlığı'na ilettik" dedi.

Bal fiyatlarında da fahiş fiyatlar istemediklerini ancak fiyatlar değerinin çok altında olduğunu ifade eden Yıldız, "Taban fiyat yok. Bakanlığa bu konuları iyi bir şekilde izah ettik. Örneğin Sağlık Bakanlığı'na bazı üreticilerin glikozlu ürün yedirdiğini, bu durum sonucunda sigortanın çok büyük zarar göreceğini, Türk milletinde Amerika'da olduğu gibi çoğu kişinin obez olabileceğini belirttik. Bunun değerlendirilmesi gerektiğini ifade ettik. Maliye Bakanlığı'na giriş çıkışlar konusunun tespiti noktasında çalışma yapılması gerektiğini belirttik" diye konuştu.

(İHA)

SONRAKİ HABER