Günün özeti

Günün tüm önemli gelişmelerini sizin için derledik.

F5HABER F5HABER
Günün özeti

Günün tüm önemli gelişmelerini sizin için derledik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan OHAL'in ne zaman kaldırılacağını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bütün bu huzursuzluklar bittiği zaman OHAL'i kaldıracağız. Terörle mücadelede hedefe ulaştığımız zaman OHAL'i kaldıracağız. Bunlar bitmeden kimse bizden OHAL'i kaldırmayı beklemesin" dedi.



Şehitler Köprüsü'ndeki eylemlere ilişkin iddianame tamam

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki eylemlerine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. 318 müştekinin yer aldığı iddianamede, 143 şüpheli bulunuyor. Şüphelilerin 37'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları istendi.



1 haftada 79 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), yurt içinde bölücü terör örgütüne karşı bir hafta içinde gerçekleştirilen operasyonlarda biri sözde lider kadrosunda olmak üzere 79 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Operasyonlarda 5 asker şehit oldu, 15 asker yaralandı.



Akdeniz açıklarında 156 göçmen yakalandı

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'na bağlı ekipler, yasa dışı yollarla başka ülkelere gitmek isteyen 54'ü çocuk 156 Suriyeli göçmeni Mersin'in Silifke ilçesi Taşucu açıklarında yakaladı.



İşte Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rakipleri

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Sturm Graz - Mladost Podgorica eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Galatasaray ise 2. turu geçmesi halinde Inter Bakü - Fola Esch maçının kazananıyla eşleşecek.



Başakşehir'in rakibi belli oldu

Medipol Başakşehir, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Belçika'nın Club Brugge takımıyla eşleşti.



Polisle soyguncular çatıştı: 3 ölü

Polis ve soyguncular arasında çıkan çatışmada 3 kişi hayatını kaybetti. Bolivya'da bazı kişileri rehin alan soyguncular ile polis arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışma sonucu aralarında kadın 1 rehine ile soyguncuların da olduğu en az 3 kişi öldü, 6 kişi ise yaralandı. Çatışma anı görüntülere de anbean yansıdı.

(İHA)

SONRAKİ HABER