için kaldı

Bütçe görüşmeleri başladı

2018 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ve 2016 Kesin Hesap Kanun tasarısı ile Sayıştay Raporları görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda başladı.

F5HABER F5HABER
Bütçe görüşmeleri başladı

2018 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ve 2016 Kesin Hesap Kanun tasarısı ile Sayıştay Raporları görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda başladı.

TBMM Başkanı Kahraman, bütçe görüşmelerinden önce Kudüs konusunda konuştu. Kahraman, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump geçen hafta bölgede ve dünyada derin çalkantılara sebep olacak bir kararı açıkladığının hatırlatarak, "Dünyanın çeşitli yerlerinde, bölgemizde çatışmalar, çalkantılar devam ederken alınan hukuk dışı bu karar, insanlığın barışını dinamitlemek demek olacaktır. Kudüs, Müslümanlar, Yahudiler ve Hristiyanlar için kutsal bir şehir ve üç dinin de kutsal merkezidir. Kudüs'te hâlen Müslümanlar, Yahudiler ve Hristiyanlar birlikte yaşamaktadır. Birleşmiş Milletler 1947 yılından itibaren aldığı kararlarda Kudüs'ün İsrail'in hâkimiyeti altında bulunmasını kabul etmemiştir. Aynı şekilde 1967 yılında Doğu Kudüs'ü işgal etmesinden sonra da İsrail'e Kudüs'ün statüsünü değiştirecek girişimlerde bulunmaması çağrısını yapmıştır" ifadelerini kulandı. Kahraman, şunları kaydetti:

"Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, İsrail devletinin 1980 yılında Doğu Kudüs'ü ilhak ettiğini ilan etmesi üzerine kınama kararı almış ve İsrail'in aldığı tüm kararların yok hükmünde olduğunu belirtmiştir. Amerika Birleşik Devletleri tarafından geçen hafta atılan adım, İsrail'in hukuksuz, tek yanlı, oldubitti şeklindeki kararlarını onaylayıp Orta Doğu'da yeni bir çatışmanın fitilini ateşlemiştir. İsrail devletinin kuruluşundan itibaren barışa hasret kalan Orta Doğu'da çıkacak yeni bir çatışma, hiçbir devletin ve milletin çıkarına hizmet etmeyecektir. Toplumlar arasında öfke patlamasına yol açacak, kin ve nefreti körükleyecek kararlar insanlığın ortak geleceğini tehdit edecek sonuçlar doğuracaktır. Orta Doğu'ya barış ve huzurun gelmesi Filistin meselesinin hakkaniyet temelinde çözümünden geçmektedir. Filistin halkının varlığını ve çıkarlarını yok sayan işgal ve istilaya bir an önce son verilmelidir. Millet ve devlet olarak Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu her zeminde ifade ettik, etmeye devam edeceğiz."

Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı Bakanlar Kurulu üyeleri Genel Kurul oturumuna katıldılar.

(İHA)

SONRAKİ HABER