için kaldı

El işi tel kırma çantalar kadınlara umut oldu

Çanta atölyesinde 6 aydır eğitim gören kadınların yaptığı tel kırma çantalar, özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerden ilgi görüyor.

F5HABER F5HABER
El işi tel kırma çantalar kadınlara umut oldu

ADIYAMAN (AA) - Batı Karadeniz yöresine özgü, genelde nevresimler, yatak örtüleri ve çarşaflara işlenen tel kırma işini çantalara nakşeden Adıyamanlı kadınlar, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerden yoğun talep gören çantalarını açmayı planladıkları atölyelerinde üretmek istiyor.

Adıyaman Valiliği ve Halk Eğitimi Merkezince Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında açılan atölyede 6 aydır eğitim alan kadınlar, ürettikleri çantaları tel kırma yöntemiyle ilmek ilmek süslüyor.

Kursiyerlerin el emeği göz nuru çantaları, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerden de ilgi görüyor. Fiyatı 35 ile 150 lira arasında değişen çantaların yapımını öğrenen kadınlar, kurs sonunda kendi iş yerlerini açmayı planlıyor.

Usta öğretici Ümit Aközel, AA muhabirine, Adıyaman Valiliği ve Halk Eğitimi Merkezi koordinesinde Adıyaman'da ilk kez çanta yapım kursunun açıldığını belirtti.

Kurslarının yoğun ilgi gördüğünü aktaran Aközel, "Buraya gelen vatandaşlarımıza çanta yapımıyla ilgili kurs veriyoruz. İleride bu kursiyerlerimiz çanta atölyesi açıp kendi ayakları üzerinde duracaklar. Kursiyerlerimizden bir çoğu kendi iş yerini açmayı düşünüyor." dedi.

Yoğun talep gören kurslarında kadınlara en iyi şekilde çanta yapmayı öğrettiklerini anlatan Aközel, kursiyerlerin yapılan çantalar çok parçalı olduğu için ilk etapta çanta yapımında zorlandıklarını söyledi.

Kadınların nakış ya da tel kırma işiyle çantaları süslediklerini ifade eden Aközel, kursiyerlerin bir çantayı iki günde tamamlayabildiğini dile getirdi.

Kursiyerlerin çantalarına yoğun siparişler aldıklarının altını çizen Aközel, "İstanbul, İzmir, Ankara olsun bu illerden talep çok fazla. Adıyaman esnafının da talepleri var. Şu anda proje kapsamında olduğu için kursiyer yetiştiriyoruz. Bu kurs sayesinde Adıyaman'da iş imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Öncelikli hedefimiz bu." diye konuştu.

Muhabir: Fatih Sebzeci

SONRAKİ HABER