Riekerink: “Bizim için çok kötü bir maç oldu”

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Ziraat Türkiye Kupası'nda 2-1 kazandıkları Tuzlaspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, kendileri için çok kötü bir maç olduğunu söyledi.

F5HABER F5HABER
Riekerink: “Bizim için çok kötü bir maç oldu”

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Ziraat Türkiye Kupası'nda 2-1 kazandıkları Tuzlaspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, kendileri için çok kötü bir maç olduğunu söyledi. 

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu 3. hafta maçında Galatasaray, evinde Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Tuzlaspor'u son dakikalarda bulduğu penaltı golüyle 2-1 yenerek gruptaki ilk galibiyetini aldı. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, maçla ilgili yapacağı tek yorumun kendileri için çok kötü bir maç olduğunu söyledi.

"KALİTELİ BİR KADROMUZ VAR"

"Her mevkide alternatifli bir kadrosunun olduğuna inanıyor musunuz?" sorusu üzerine ise Riekerink, "Evet buna hala inanıyorum, kaliteli bir kadromuz var. Böyle maçlardan sonra mental kısma yoğunlaşmak kolaydır ama açıkçası bu maçtan sonra mental eksikliğin olduğunu söyleyebilirim" cevabını verdi.

Bireysel performansların önemli olduğuna dikkat çeken Riekerink, "Ama takım olarak kendinizden zayıf olarak nitelendirilen bir takıma yer ve zaman verir, mücadele de etmezseniz işler organizasyon anlamında kötü olur" açıklamasında bulundu.

"ORTA SAHADAN ÖNCE DEĞİŞİKLİK İÇİN ÖNCELİKLİ POZİSYONLAR VAR"

Orta sahada sistemsel bir değişiklik yapmayı düşünüp düşünmediği ile ilgili soruya ise Hollandalı çalıştırıcı, "Takımda herkesin fit olması lazım. Selçuk'un orta sahada önemli bir yeri var, Tolga'nın önemli bir yeri var. Herkes fit olunca kaliteli oyuncularımız olmuş oluyor. Orta sahadan önce değişiklik yapmamız gereken öncelikli pozisyonlar var" ifadelerini kullandı.

TUZLASPOR CEPHESİ

Tuzlaspor Teknik Direktörü Metin Ersan, kupada 2-1 kaybettikleri Galatasaray maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Bizim seyredenlere zevki bir maç seyrettirdiğimizi düşünüyorum. Çocukların alınlarından öptüm" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu 3. hafta maçında Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Tuzlaspor, deplasmanda Galatasaray'a 2-1 mağlup oldu. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Tuzlaspor Teknik Direktörü Metin Ersan, "Oyuncularımı kutluyorum. Galatasaray'a karşı futbol oynamak kolay değil. Alt kategorilerde oynarken buralarda Galatasaray ile oynamak zordur. Bizim seyredenlere, zevki bir maç seyrettirdiğimizi düşünüyorum. Çocukların alınlarından öptüm. 90 artılarda penaltı golüyle yenilmek onları çok üzdü. İkinci maç için daha umutluyuz" dedi.

SABRİ GERİLİMİ

Ersan ayrıca, Sabri ile gerçekleşen gerginlik için ise, "Sabri herhalde yanlış kelime kullandığımızı zannetti. Yanlış anlaşılmadan dolayı oldu. Biz kullanacağımız kelimeleri çok iyi biliriz" diye konuştu.

(İHA)

SONRAKİ HABER