Halkbank'ın hazineden sorumlu genel müdür yardımcısı Erkan Kilimci görevinden ayrıldı

Şubat ayında Halkbank hazine ve uluslararası bankacılıktan sorumlu genel müdür yardımcısı olarak atanan Erkan Kilimci görevinden ayrıldı. ABD'de serbest bırakılacak olan Hakan Atilla bu koltuğun eski sahibiydi. Atilla'nın, 19 Temmuz'da tahliye edilmesi bekleniyor.

F5HABER F5HABER
Halkbank'ın hazineden sorumlu genel müdür yardımcısı Erkan Kilimci görevinden ayrıldı

Dünya gazetesinin aktardığına göre, Halkbank Hazine ve Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kilimci görevinden ayrıldı.

Kilimci, TCMB Başkan Yardımcısı görevinden geçen sene ağustos ayında ayrılmış, ardından Kalkınma Bankası'nın yönetim kurulu üyeliğine atanmıştı. 

Öte yandan Reuters'a konuşan iki kaynağın verdiği bilgiye göre Kilimci bugünden geçerli olmak üzere görevinden alındı.

Kaynaklar, Kilimci'nin neden görevden alındığına dair herhangi bir gerekçe açıklamazken Halkbank da konuyla ilgili bir yorum yapmadı.

HAKAN ATİLLA TAHLİYE OLUYOR

Amerika'nın Sesi televizyonuna konuşan Hakan Atilla'nın avukatları, "Tahliye günü 19 Temmuz ama ek olarak bürokratik bir süreç var" dedi.

Avukatlar, Atilla'nın cezaevinden çıktıktan sonra bir süre göçmenlik ofisi yetkilileri tarafından sorgulanacağını, bunun rutin bir işlem olduğunu söyledi.

Sorgusunun ardından da Atilla’nın Türkiye’ye döneceği belirtildi. 

New York Güney Bölgesi’nde 105 yıl hapis istemiyle yargılanan Atilla, Rıza Sarraf’ın tanık olarak dinlenildiği dava sürecinde jüri üyeleri tarafından suçlu bulunmuştu.

Davanın hakimi Richard Berman, jüri kararı sonrasında gerçekleşen karar duruşmasında Atilla’ya 32 ay hapis cezası vermişti. Atilla’nın avukatları, Berman’ın verdiği kararı üst mahkemeye başvurup temyiz etmişti.

 

 

SONRAKİ HABER