için kaldı

Darüşşafaka Doğuş, Galatasaray'ı mağlup etti

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 13. haftasında Darüşşafaka Doğuş, Galatasaray Odeabank'ı 15 sayı farkla 87-72 yendi.

F5HABER F5HABER
Darüşşafaka Doğuş, Galatasaray'ı mağlup etti

İSTANBUL (AA) - Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 13. haftasında Darüşşafaka Doğuş, Galatasaray Odeabank'ı 15 sayı farkla 87-72 yendi.

Darüşşafaka Doğuş bu sonuçla ligde 9. galibiyetini elde ederken, Galatasaray Odeabank ise 5. kez mağlup oldu.

Karşılaşmanın ilk periyodunda Anderson ve Semih Erden ile skor bulan Darüşşafaka Doğuş'a, Schilb, Pleiss ve Micov ile cevap veren Galatasaray Odeabank, çeyreği 22-28 önde bitirdi.

Galatasaray Odeabank ikinci periyoda Pleiss ve Micov'un basketleriyle başlarken, konuk takım Anderson ve Birkan Batuk ile sayı üretti ve 17. dakikada 31-30 öne geçti. Diebler'in basketleriyle tekrar skoru lehine çeviren sarı-kırmızılı ekip, soyunma odasına da 40-38 önde gitti.

İkinci yarının ilk bölümünde Micov ve Schilb'in skorer oyunuyla önde kalmaya çalışan Galatasaray Odeabank'a Darüşşafaka Doğuş, Moerman ve Wanamaker ile karşılık verdi. Çekişmeli geçen müsabakada Wilbekin'in devreye girmesiyle üstünlüğü ele geçiren Darüşşafaka Doğuş, son periyoda 62-56 önde girdi.

Final periyoduna 8-0'lık seriyle başlayan konuk takım, 33. dakika içinde farkı 14 sayıya (56-70) çıkardı. Dar rotasyonla mücadele eden ve son periyotta Sinan Güler dışındaki oyuncularından skor anlamında fazla verim alamayan sarı-kırmızılı ekip karşısında etkili oyununu devam ettiren Darüşşafaka Doğuş, maçtan 87-72 galip ayrıldı.

-Ataman: Son periyotta istediğimizi yapamadık



Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde Darüşşafaka Doğuş'a 87-72 yenildikleri maçın son periyodunda istedikleri mücadeleyi sergileyemediklerini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Ataman, maçın, üçüncü periyodun ortasına kadar dengeli gittiğini belirterek, "Maçta biz kenardan katkı alamadık. Darüşşafaka Doğuş da çok kapasiteli bir takım. Baktığınız zaman bütçeleri bizim bütçenin 2-3 misli. İyi bir antrenörleri ve iyi oyuncuları var. Biz dış atışlarda çok şut kaçırdık. Sinan ve Diebler birçok şutta isabet bulamadı. Savunmada da yorulunca rakibimiz maçı kazandı. Aslında maçın hakkı bu değildi. Son periyotta istediğimizi yapamadık." diye konuştu.

Sakatlığı bulunan oyuncuları Austin Daye'nin iyileşmesini beklediklerini dile getiren Ataman, "Daye yakında aramıza katılacak. Ayrıca yeni oyuncumuz Fitipaldo da henüz uyum sağlayamadı. O da normal oyunu oynamaya başlayınca kadro derinliğini sağlamış oluruz." ifadelerini kullandı.

-Blatt: Bizim için iyi bir galibiyet



Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Davit Blatt ise maçın ikinci yarısını iyi oynayarak kazandıklarını kaydetti.

Sözlerine, İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyerek başlayan Blatt, "Avrupa Ligi'ndeki maçta Galatasaray Odeabank'a burada yenilmiştik. Bu maç için biraz motivasyonumuzu arttırdık. İkinci yarıda hücumda daha iyiydik. Topun paylaşımını iyi yaptık. Galatasaray Odeabank da hücum olarak iyi bir takım ama bütün maç onları iyi savunduk. Bizim için iyi bir galibiyet, mutluyum." değerlendirmesinde bulundu.

SONRAKİ HABER