Bakan Kılıç, Akyazı Stadı’nda incelemelerde bulundu

GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 18 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı Trabzon Akyazı Stadı'nda incelemelerde bulundu.

F5HABER F5HABER
Bakan Kılıç, Akyazı Stadı’nda incelemelerde bulundu

GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 18 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı Trabzon Akyazı Stadı'nda incelemelerde bulundu.

Öğle saatlerinde Trabzon'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ile birlikte Akyazı Stadı'nda devam eden çalışmaları inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Trabzon Valiliği'ne gecen Bakan Kılıç, burada da stadyum açılışı öncesi yetkililerle bir araya geldi, ardından da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Akyazı Stadı'nın açılışının 18 Aralık günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, bazı bakanlar ve Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani'nin katılımıyla yapılacağını belirten Bakan Kılıç şunları söyledi:

"Stadyum, Sayın Cumhurbaşkanımız uğurlu elleriyle Trabzon'a ve Türk sporuna kazandırılacak. Stadyumun bugüne gelmesinde emeği geçen tüm çalışanlara, TOKİ'ye, siyasilere, Türk spor kamuoyunda bu projenin hayata geçmesini sağlayan herkese, basın mensuplarımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Akyazı Stadyumu ile ilgili çok şey yazıldı, çizildi. Ama ortada olan tek bir gerçek var. Sizin de da görmüş olduğunuz eser. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. 41 bin 461 kişilik bu stadyum Trabzon'un yeni yuvası olacak. Sportif anlamdaki mücadelelerinde ve çalışmalarına yeni bir ivme kazandıracak. Burayı sadece bir stadyum olarak düşünmek de doğru değil. Stadyumun yanında ve çevresinde çok ciddi bir kamp tesisi var. Çevresinde inşa edilmiş olan özellikle Trabzonspor'un kulüp binası olarak kullanılabileceği alanlar da mevcut."

Tesisin hem Trabzonspor'a, hem de Türk spor hayatına hizmet edecek büyük bir kompleks olacağını söyleyen Bakan Kılıç açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Stadyumlar sadece 15 günde bir maç yapılan yerler değil, içindeki salonlarda diğer branşlarda hizmet veren birer cazibe alanı olarak hizmet verecek. Yaptığımız bir çalışmayı, düşünceyi eleştirmek herkesin hakkıdır. Ama marifette iltifata tabidir. Dünya üzerinde bir anda, bir hamleyle 30 stadyum inşa eden başka bir ülke yok. Biz şu anda 30'un üzerinde stadyum inşa ediyoruz. Bunların Bir kısmı tamamlandı, açıldı. Bir kısmı sona doğru yaklaşıyor. İstanbul'da ki Türk sporuna kazandırılan stadyumlar malumunuz."

İstanbul Beşiktaş'ta yaşanan terör saldırısına da değinen Bakan Kılıç, "Şehit olanlara rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Şu bilinmeli ki bu tür saldırılar bizi asla yıldıramayacak. Hiçbir zaman yolumuzdan, kararlılığımızdan, duruşumuzdan alıkoyamazlar. Biz millet olarak biriz, beraberiz ve bu birliktelik içerisinde gelecek yürüyüşümüze devam edeceğiz" dedi.

Pazar günü açılışı yapılacak olan Akyazı Stadı'nın çok farklı özellikler barındırdığını anlatan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Çatı sistemi Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor. Kaplamalar kendini temizleme özelliğine sahip. Genel yapısı itibariyle çok özel ve tüm yapısı çok farklı. Toplam maliyeti 350 milyon lira civarında bir yatırım. Trabzon'a ve Türkiye'mize helali hoş olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla kazandırılan eserler bunlar. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun da çok yakın takipleri oldu" diyen Bakan, Pazar günü yapılacak açılış öncesinde hazırlıkları görmek için geldiğini belirterek açıklamalarını noktaladı.

(DHA - Osman ŞİŞKO)
SONRAKİ HABER