için kaldı

Seçime parti olarak girecekler

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Demir Çelik ve Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, 2015 seçimlerine parti olarak katılacaklarını ve bu doğrultuda çalışacaklarını söyledi.

F5HABER F5HABER
Seçime parti olarak girecekler

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Demir Çelik ve Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, 2015 seçimlerine parti olarak katılacaklarını ve bu doğrultuda çalışacaklarını söyledi.

HDP Muş İl Başkanlığı 1. Olağan Kongresi yapıldı. Bir düğün salonunda tek listeyle gidilen kongreye, HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık ile çok sayıda partili ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Kongrede konuşan HDP Milletvekili Demir Çelik, Selahattin Demirtaş'ın, 2015 seçimlerine partiyle gireceklerini açıkladığını hatırlatarak, bu doğrultuda çalışacaklarını söyledi. Demirtaş'ın söylemlerinin üzerine yan gelip yatmayacaklarını ifade eden Demir Çelik, "Yüzde 10 baraj zor değil, imkansız hiç değil ama çantada da keklik değil. Bir çok badireyi atlatmış, onun tecrübelerine sahip Kürt siyasal hareketi olarak biz onlara rağmen her türlü barajı, her türlü badireyi atlattığımız gibi yüzde 10 barajlarını da başlarına çalarak, kendimizi özgürleştireceğiz. Yüzde 10 seçim barajlarını Kürt siyasal hareketini dışarıda tutmak için 5 faşist generalin 32 yıl öncesinde kurduğu anayasanın ürünü olarak değiştiremeyen AK Parti, darbe anayasasıyla uğraşacağına, 2 yaşlı hasta adamı yargıya çıkararak sanki, darbeyle hesaplaşıyormuş görüntüsünü veriyor. Kandırmacadır, aldatmacadır. Darbeyle hesaplaşacaksan, zihniyeti olan anayasayı, o anayasadan beslenen yasakçı, inkarcı, tabuları, yasaları kaldırıp, bu toplumun, bu halkın önünü açacaksın. AK Parti, bu manada Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı bile verse, 2015 seçimlerine az zaman kala bu barajı kaldırmaya niyeti yok. Ama biz, her şeye rağmen, yüzde 10 seçim barajını da işlevsiz bırakacak, aşacak, AK Parti'nin umudu olan baraj dışında kalmayı kursaklarında bırakacağız" dedi.

"ÖNEMLİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ"

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık da, önemli bir süreçten geçtiklerini söyledi. Kolay yolu seçmediklerini vurgulayan Sakık şunları kaydetti: "Bizim görevimiz kolaya kaçmak değil, zoru başarmaktır. Bugün, yapılan anketlerde biz yüzde 9'lardayız. Allah'a inandığım gibi, bu halkın barajları aşacağına inanıyorum. Biz, hareketimiz, partimiz, bu konuda tercihini ortaya koymuştur. Biz örgütleneceğiz. Türkiye'nin dört bir tarafında güçlü bir yapı oluşturacağız. Barajı aşacağız, daha çok müzakerede söz ve karar sahibi olacağız. 2 yıla yakındır müzakerelerin devam ettiği İmralı ve Kandil'deki Kürtlerin ve müzakereyi sürdüren aktörlerin eli daha çok güçlenmelidir. Onun için bizim kolaya kaçmamız değil, buralarda grup oluşturup, değerler üzerinden siyaset değil, burada gördüğünüz bütün değerler Kürt halkının değerleridir. Hiçbiri benim veyahut da bir başka arkadaşımın milletvekili olması için yaşamını feda edenler değildir. Onun için birlikte olacağız, grupçuluğa asla meydan vermeyeceğiz, bu kenti onurlu bir şekilde temsil edeceğiz, bu halkı onurlu bir şekilde temsil edeceğiz ve buradan da size söz veriyorum. Şu anda Ağrı'dayım ve daha 5 yıllık belediye başkanlığı dönemim var. Bana bu hareket nerede, ne zaman en riskli bölgeyi söylüyorum, kolay bölgeler değil. Bu partinin aktörleri en riskli yerlere gitmelidir. Gidip Bursa'dan vekil çıkarmalıdırlar, gidip Aydın'dan, Manisa'dan, Antalya'dan, Gaziantep'ten, İzmir'den, bu konuda bize bir görev düşerse halkımın emrinde olduğumu söylüyorum."

Yapılan konuşmaların seçimlere geçildi.

(İHA)

SONRAKİ HABER