için kaldı

Yüksekdağ Filistin’i lanetledi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Filistin'e yapılan saldırı, Gazze halkına uygulanan zulüm tarihte eşine örneğine az rastlanır vahşetlerden birisidir. Nefret ile kınıyoruz. Lanetliyoruz bu zulmü yapanları" dedi.

F5HABER F5HABER
Yüksekdağ Filistin’i lanetledi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Filistin'e yapılan saldırı, Gazze halkına uygulanan zulüm tarihte eşine örneğine az rastlanır vahşetlerden birisidir. Nefret ile kınıyoruz. Lanetliyoruz bu zulmü yapanları" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Bitez Mahallesi'nde bulunan bir restoranda partilileriyle birlikte iftarını açan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ iftar öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Demirtaş'ın cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili konuşan Yüksekdağ, cumhurbaşkanlığı seçim süreci başladığı günden itibaren Türkiye bakımından yeni bir saflaşma süreci oluştuğunu ifade ederek, "Bu saflaşma süreci şu şekilde demokrasi ve özgürlükler safın bir tarafı. Diğer yanı ise devlet statüsünün ve zihniyetinin devamını ve sürdürücülüğünü savunmaya dayanan bir taraf. Biz o nedenle cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde adayımız Selahattin Demirtaş etrafında bir seçim kampanyası yürütürken, Türkiye halkları bakımından ikinci bir seçenek oluşturduğumuzu düşünüyoruz. İkinci seçeneğin gittikçe daha fazla güç toparladığını ve halkla buluştuğunu ve ikinci bir seçenek haline geldiğini görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimini bir Çankaya köşkünden ibaret görmemek gerekiyor. Tayyip Erdoğan gibi baktığından bir milli şef düzeneği gibi görmemek gerekiyor. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Çankaya'ya baktığından gördüğü gibi sadece dar sınırlı bir kuruluş gibi görmesi suya sabuna dokumama makamı olarak değerlendirmemek gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı makamı da Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında Türkiye haklarının değişim isteğine yanıt veren değişim taleplerine yanıt veren, değişim dinamitlerinin yükselen bir açıyı ortaya çıkarmaktadır. Selahattin Demirtaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklerken bu değişim gücünü açığa çıkaran seçeneği oluşturduğu için destekliyoruz. Türkiye halklarının ziyadesi ile bu seçeneğin gelişmesine büyümesine ihtiyacı var" dedi.

"İSRAİL'İ LANETLİYORUZ"

Filistin ile ilgilide konuşan Yüksekdağ İsrail'i lanetlediklerini belirterek, "Filistin'e yapılan saldırı, Gazze halkına uygulanan zulüm tarihte eşine örneğine az rastlanır vahşetlerden birisidir. Nefret ile kınıyoruz. Lanetliyoruz bu zulmü yapanları. Halkların Demokratik Partisi ve onu oluşturan geleneğin mücadele sahası olmuştur. Filistin ve Filistin halkının özgürlük davasında yıllar boyunca Türkiye'deki Kürk ve Türker Filistin'de onlar ile beraber savaşmıştır. Geride bıraktığımız yıllarda da biz hep Filistin halkının ve davasının yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz" dedi.

(İHA)

SONRAKİ HABER