Yeni AKM’de o ünlü merdivenler de ortaya çıktı

Bitmesi sabırsızlıkla beklenen yeni AKM’de sona yaklaşılırken içeriden çarpıcı fotoğraflar da geldi. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan inşaata giderek ilk akustik denemeleri yaptı. Arıkan’ın paylaştığı fotoğraflarda eski AKM’deki ikonik merdivenlerin yeniden inşa edildiği görüldü.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yeni AKM’de o ünlü merdivenler de ortaya çıktı

Türkiye sanat dünyasının en önemli noktalarından olan Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) inşaatı hızla devam ediyor. 2008’de kapanan ve 2018 yılında yıkılarak yenisinin yapımına başlanan AKM’den ilk fotoğraflar gelmeye başladı. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan inşaatı günü gününe takip eden isimlerden. Arıkan sosyal medya hesabından yavaş yavaş sona gelen inşaattan fotoğraflar paylaştı ve “AKM doludizgin” notunu düştü.

Fotoğraflarda AKM’nin eski binasının en önemli noktalarından olan ikonik merdivenlerin çok benzer şekilde inşa edildiği görüldü. Müzik eleştirmeni Serhan Bali, AKM’nin eski merdivenleriyle yeni merdivenlerin görüntüsünü “Yeni AKM’de kendimizi yabancı hissetmeyeceğiz” notuyla paylaştı. Görüntüler AKM’yi sabırsızlıkla bekleyen sanatseverlerde büyük heyecan yarattı.

Yeni AKM’de o ünlü merdivenler de ortaya çıktı - Resim : 1

İNŞAATTA İLK AKUSTİK DENEME

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER