Fransa'da Hangi Hastalıklardan Emekli Olunur?

Her ülkenin emekli olma şart ve koşulları değişkenlik göstermektedir. Ancak hastalık söz konusu olduğunda genel açıdan belli başlı bazı hastalıklar ortaktır. Bu durum Fransa için de geçerlidir. O yüzden Fransa'da ikamet eden pek çok kişi bu konu hakkında bilgi almak adına internet üzerinden araştırma yapmaktadır. Peki, Fransa'da hangi hastalıklardan emekli olunur? İşte bu konu hakkında bilinmesi gerekenler.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Fransa'da Hangi Hastalıklardan Emekli Olunur?

Fransa'da farklı hastalıklardan emekli olabilmek için gerekli kriterleri taşımak gerekmektedir. Bu kriterlere bağlı olarak Fransa'daki ilgili sağlık kurumuna başvuru yapmak suretiyle emekli olunabilmektedir.

 Fransa'da Hangi Hastalıklardan Emekli Olunur?

 Malülen emekli olabilmek için taşınan hastalık konusunda en az %60 gibi bir riski olması gerekmektedir. Fransa'da sağlık kuruluşunun raporuna dayanma suretiyle, yapılan testler üzerinden ilgili rapor doğrultusunda kişi erken emekli hakkını kullanabilir. Peki, Fransa'da hangi hastalıklardan emekli olunur?

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER