için kaldı

ABD'de GameSpot korkusu! Risk büyüyebilir

ABD'de GameSpot hissesinde işlem yapan küçük yatırımcılar dev fon Melvin Capital'i büyük zarara soktu. Aslında mağazalarını kapatmak isteyen bir şirkete yatırım yapan küçük yatırımcılar para kazanmak isteyen Melvin Capital'i iflasa sürükledi. Hisseler de 400 dolar seviyesini aştı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
ABD'de GameSpot korkusu! Risk büyüyebilir

ABD borsasında küçük ve büyük yatırımcılar arasında GameStop hisseleri üzerinden başlayan çekişme piyasaları tedirgin ederken, analistler, bu durumun başka hisse senetlerinde de görülebileceğini ve bazı yatırım kuruluşları için risk oluşturabileceğini belirtiyor.

Sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen bir grup küçük yatırımcının bazı şirketlerin hisseleri üzerinden profesyonel yatırımcılara karşı başlattığı meydan okuma bir anda piyasaların gündemine yerleşti.

ABD'li video oyun satıcısı GameStop'ın hisseleri üzerinden başlayan bu meydan okuma, bazı hisse senetlerinde olağan dışı hareketliliğe neden olurken, pay piyasalarının tamamı için ise endişe oluşturdu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER