Xiaomi, OPPO ve VIVO bu yıl rekor satış yapacak!

Çinli teknoloji devleri bu yıl yine telefon pazarını domine edecek. Apple ve Samsung'un bu yıl işi telefon sektöründe çok zor görünüyor.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Xiaomi, OPPO ve VIVO bu yıl rekor satış yapacak!

Amerikan elektronik endüstrisi strateji danışmanlık şirketi IBS'nin CEO'su Handel Jones, SEMICON CHINA forumunda Xiaomi, OPPO ve VIVO'nun 2021'de 566 milyon akıllı telefon satmayı planladığını söyledi. İlginç bir şekilde bu rakam 2020'de 362 milyon adetti. Çinli akıllı telefon üreticilerinin küresel akıllı telefon sektöründeki payı bu yıl neredeyse iki katına çıkacak gibi görünüyor.

Handel Jones aynı zamanda, 5G akıllı telefonların temsil ettiği kablosuz iletişimin yarı iletken tüketiminin yaklaşık yüzde 40'ını oluşturduğunu söyledi. Bundan önce IDC, 5G özellikli akıllı telefon satışlarının bu yıl 550 milyon birime yaklaşarak artması gerektiğini öngörmüştü. Karşılaştırma olarak, 2020'de 5G özellikli modeller toplam akıllı telefon üretiminin yaklaşık yüzde 10'unu oluşturmuştu.

Xiaomi, OPPO ve VIVO bu yıl rekor satış yapacak! - Resim : 1

Ayrıca IDC tarafından 2020'nin dördüncü çeyreğinde açıklanan küresel akıllı telefon satışlarına göre; Xiaomi'nin sevkiyatları yıllık yüzde 32 artışla 43,3 milyon oldu. Ayrıca pazar payı yüzde 11,2 ile üçüncü sırada yer aldı. Xiaomi aynı zamanda 2020'nin dördüncü çeyreğinde küresel pazardaki bir numaralı Çinli akıllı telefon üreticisi konumunda yer almayı başardı.

Xiaomi'yi 33,8 milyon adet sevkiyatı yapan OPPO takipe diyor. OPPO, küresel pazarın yüzde 8,8'ini oluşturuyor. 2019'un dördüncü çeyreğinde OPPO 30,6 milyon adet sattı. Böylece yıllık büyüme yüzde 10,7 oldu.

VIVO, 2020'nin dördüncü çeyreğinde ilk beşe girmedi. Ancak genel satış verilerine bakıldığında, VIVO'nun 111,7 milyon adet sattığını söyleyebiliriz. Xiaomi, 147,8 milyon akıllı telefon satışı ile dördüncü sırada yer aldı. Böylece ilk beş üretici arasında yer almayan OPPO 102 milyon adet sattı.

IDC’nin Küresel Mobil Cihaz Projesi Başkan Yardımcısı Ryan Reith, "Akıllı telefon pazarının ve tedarik zincirinin toparlanması gerçekten etkileyici. Yıl sonundaki büyüme bunu kanıtlıyor. Pazar talebi için hala sağlam bir temel var. Dünya salgın sonrası bir döneme doğru ilerlerken, IDC talebin artacağına ve piyasadaki toparlanmanın hızlanacağına inanıyor." ifadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER