için kaldı

Tampon bölgede 106 yıl önce ölen Alman mühendisin mezarı bulundu

ŞANLIURFA’nın Akçakale ilçesine sınır komşusu olan Suriye’nin Tel Abyad kentinin arasındaki tampon bölgede 106 yıl önce demir yolu yapımındaki iş kazasında ölen Alman mühendis Fuhrer Zom'un mezarı bulundu. İç savaşın ardından kurşun ve şarapnel izlerinin isabet ettiği mezarın çevre düzenlemesi yapılırken, Alman mühendisin yakınlarına ulaşılması için de çalışma başlatıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tampon bölgede 106 yıl önce ölen Alman mühendisin mezarı bulundu

Barış Pınarı Harekatıyla terör örgütü PKK/YPG’den temizlenen Suriye’nin Tel Abyad ile Akçakale sınırı arasındaki tampon bölgede kurşun ve bombalarla tahrip edilmiş bir mezar bulundu. Kimsenin geçmesine izin verilmeyen bölgede bulunan mezar taşında yazılan yazılar ve bölgede yaşayanlar, mezarın Osmanlı döneminde yaptırılan Hicaz Demiryolu'nda görev yaparken iş kazası sonucu ölen Alman mühendis Fuhrer Zorn’ait olduğu belirlendi. Mezar taşındaki bilgilerden 21 Kasım 1915 yılında hayatını kaybeden ve demir yolunun geçtiği tampon bölgeye defnedildiği anlaşılan Fuhrer Zorn'un 106 yıl önce kendi dini inanışına göre baş tarafı güney, ayak tarafı ise kuzeye bakacak şekilde defnedildiği de ortaya çıktı.

YAKINLARINA ULAŞILACAK

Mezarın bulunmasının ardından tampon bölgeye geçen Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, alanda çevre düzenlemesi yapacaklarını söyledi. Yalçınkaya, 106 yıl önce ölen Alman mühendisin yakınlarına ulaşılması için Almanya Büyükelçiliği ile yazışmalar yapacaklarını belirterek şöyle dedi:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER