Mutant virüsün gözüktüğü 'kırmızı' şehirde, hiçbir vakanın görülmediği 'mavi' köy

Risk haritalarında kırmızı olarak işaretlenen Balıkesir’in kırsal mahallesi Hacıarslanlar Köyü’nde, salgının başladığı günden itibaren hiçbir vaka görülmedi. Üstelik şehirde mutant virüsler görülmeye devam ederken… Bu nasıl mümkün oldu? Köy muhtarı Ali Tuzlu ve Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal Hürriyet.com.tr’ye anlattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Mutant virüsün gözüktüğü 'kırmızı' şehirde, hiçbir vakanın görülmediği 'mavi' köy

Sağlık Bakanlığı'nın her hafta güncelleyerek yayınladığı tabloda Balıkesir, Marmara Bölgesi’nin ‘çok yüksek riskli’ (Kırmızı) üç şehrinden biri. Şehirde koronavirüsle mücadelede hedef önce sarı, sonra mavi renge dönebilmek. Valiliğin önderliğinde kentte koronavirüs tedbirleri kapsamında sıkı denetimler uygulanırken, hatta mutant virüsler de görülürken, Edremit ilçesine bağlı Kazdağları'nın eteklerindeki Hacıarslanlar Köyü şehirde ‘düşük riskli’ yani ‘mavi’ renkte kalabilmiş tek yer. Köyde şu ana kadar tek bir pozitif vakaya rastlanmadı. Hatta Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal, mahalle muhtarına nazar boncuğu hediye ederek tebrik etti.

Mutant virüsün gözüktüğü 'kırmızı' şehirde, hiçbir vakanın görülmediği 'mavi' köy - Resim : 1Fotoğraf: Hacıarslanlar Köyü web sitesi

Köyde 125 hane olduğunu ve 400 kişinin yaşadığını söyleyen Hacıarslanlar Köyü muhtar Ali Tuzlu, alınan tüm tedbirlere harfiyen uyduklarını söylüyor ve ekliyor:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER