için kaldı

Rütbesini FETÖ elebaşı Gülen'in taktığını itiraf etmişti! Eski tuğgeneral Serdar Atasoy mahkemede çark etti

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında itirafçı olduktan sonra adli kontrolle serbest bırakılan eski tuğgeneral Serdar Atasoy, tanık olarak dinlendiği mahkemede itiraf ettiği sözlerini inkar etti. İtiraf içeren beyanında 2015'e kadar örgütle ilişkisi olduğunu anlatan Atasoy, mahkeme de ise "Yıllar önce örgütle temasımı kesmiş bir insanım. Zaten o zaman örgüt olduğunu bilseydim böyle bir yapı içerisinde olmazdım" savunmasını yaptı. Önceki ifadesinde teğmenken rütbesini FETÖ elebaşının taktığını belirten Atasoy'un itiraflarını inkar ettiğine ilişkin tutulan duruşma zaptı, yargılandığı mahkemeye gönderildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Rütbesini FETÖ elebaşı Gülen'in taktığını itiraf etmişti! Eski tuğgeneral Serdar Atasoy mahkemede çark etti

Atasoy, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ üyeliği suçundan yargılanmasına devam edilen eski albay Yıldırım Güneş'in davasında tanık olarak dinledi.

Mahkeme Başkanı Mustafa Kemal Çatak, eski tuğgeneral Atasoy'a, emniyet ifadesinde Yıldırım Güneş'in örgüte mensup olduğuna dair bilgi verdiğini hatırlatarak bu konuda bildiklerini anlatmasını istedi.

Bunun üzerine Başkan Çatak, Atasoy'un soruşturma aşamasında, Güneş için "Bu şahıs benim devre arkadaşımdır. Kurmaylık sınavı sonrasında akademiye birlikte gittiğim kişidir. Bu şahıs da örgütten idi." dediği ifadesini okudu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER