Türkkan’a tepki büyüyor... Şehit yakınları istifaya çağırdı

Bingöl’de bir şehit yakınına küfür eden İYİ Partili Lütfü Türkkan’a başta şehit aileleri olmak üzere toplumun her kesiminden tepki yağdı. Siyasiler Türkkan’ı kınarken, şehit yakınları bir an önce istifa etmesini ve İYİ Parti’den ihracını istedi. Akşener ise Türkkan’ı Grup Başkanvekilliği görevinden aldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türkkan’a tepki büyüyor... Şehit yakınları istifaya çağırdı

15 Temmuz Derneği, Bingöl’de şehit ağabeyi Tahir Gümren’e küfür eden İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan’ı partisinin İstanbul İl Başkanlığı önünde protesto etti. Dernek üyeleri, “Ha dağdaki Karayılan, ha Meclis’teki Lütfü Türkkan” yazılı pankart açtı. Basın açıklamasını okuyan 15 Temmuz Gazisi ve 15 Temmuz Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Çil, şu çağrıyı yaptı:

Türkkan’a tepki büyüyor... Şehit yakınları istifaya çağırdı - Resim : 1

ÖZRÜNÜ KABUL ETMİYORUZ

“Türkkan, daha 17 yaşındayken PKK’nın attığı havanla şehit edilen İsa Gümren’in ağabeyine, ailesine saygısızlığın en büyüğünü yapmıştır. Kınıyoruz. Bir şehit ağabeyinin feryadına küfürle karşılık vermiştir. Suçluyoruz. İçi böyle kötülükle dolu birisinin değil vekilliğinden, insanlığından şüphe duyuyoruz. Şehit yakınları ve gaziler olarak buradan ilan ediyoruz, Türkkan’ın bu saatten sonra edeceği özrü de milletin vekilliği makamını işgalini de kabul etmiyoruz. İYİ Parti’yi bu şahsı disipline sevk ederek ihraç etmeye davet ediyoruz.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER