İlk Kez Kamp Yapacaklara Öneriler

Kamp yapma kararını bir saat içinde almış ve anında harekete geçmiş biri olarak bunları sizlerle paylaşmak istedim. Tek sahip olduğumuz ekipman çadırdı. Oldukça eksiklerimiz vardı ama inanılmaz eğlenmiştik. Yaptığımız kamptan çıkardığımız dersleri sizler için derledim.

PARADURUMU PARADURUMU
İlk Kez Kamp Yapacaklara Öneriler

Çadırınızın Süslü Olmasına Gerek Yok


Süslü bir çadıra ihtiyacınız yok, bunun yerine kurulumunuz için basit ve kolay bir çadır size büyük kolaylık sağlar. İlk kampınız sırasında olabildiğince rahat olmanız, bu ilk deneyimin son kez olmaması şansını artırır. Bu nedenle, kendinize ekstra alan ve konfor sağlamak için ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüzden biraz daha büyük bir çadır edinebilirsiniz.


Uyku Tulumunu Mevsime Göre Seçin


Biz kamp kararı aldıktan sonra en yakın mağazadan bulduğumuz ilk çadırı aldık. Aşırı heyecanlıydık ve hava şartlarını unuttuk. Siz bizimle aynı hataya düşmemek için uyku tulumunuzu mevsime uygun seçin.


Gideceğiniz Yeri Araştırın
Kampa ilk defa gittiğimiz için kamping alanını tercih ettik. Bu yüzden fazla araştırma yapmamıştık. Ancak ister kamping alanında ister doğanın herhangi bir köşesinde kamp yapın mutlaka hava durumunu, coğrafi özelliklerine bir göz atın. İkinci kampımızı bambaşka bir yerde havaya güvenerek yapmış ve ikinci gün inanılmaz bir yağmurla karşılaşmıştık.


Yemeklerinizi Önceden Planlayın


Kamp yemeklerinizi pratikleştirmenin en iyi yolu, önceden ne yiyeceğinizi planlamaktır. İşleri kendiniz için daha da basitleştirmek için, vaktinden önce yapabileceğiniz tarifleri seçmek ve kampa girdikten sonra ısıtmak harika bir fikir. Kampta bazı atıştırmalıklar olmazsa olmaz olsada ilk kamp deneyiminizin cips ve şekerden ibaret olmasını istemezsiniz. Bunun yerine, tıpkı evinizde olduğu gibi sağlıklı, doyurucu yemekler tercih etmeye çalışın.


Olmazlarsa Olmazları Unutmayın


Kamp ocağı, tuvalet kağıdı, sabun, el feneri, kamp sandalyesi, diş fırçası-macunu, çok amaçlı çakı, güneş kremi, her ihtimale karşı ilaç ve vücut için böcek ilacı. Bunları özellikle ilk kampınızda unutmamanız ikinci kampınız için olan sabırsızlığınızı artırır.


Kıyafet Seçerken Kampa Gittiğinizi Unutmayın


Kampa giderken kıyafetlerinizin yırtılma olasılığını, çim vb lekelerin kıyafetinizden çıkmama olasılığını unutmayın. O yüzden eski kıyafetlerinizi yanınıza alın. Ve tatile gider gibi gereğinden fazla kıyafeti boş yere taşımayın. Ayrıca ister yaz ister kış olsun yanınızda polar kıyafetleriniz olsun.


Geç Kalmayın


Biz kamp alanına gece 11 de gelebilmiş ve görüş açımızı biraz daraltmıştık. Ayrıca çadırı kurmak da zaman alınca erken gelmenin her türlü avantajlı olduğunu anladık. Özellikle ilk kampınız için yeterince erken gelirseniz çok daha rahat hissedeceksiniz.


Çevreye ve etrafınızdaki insanlara saygıyı unutmayın ve anın tadını çıkarın.
İyi eğlenceler…

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER