Moda dünyasının Zeugma buluşması

Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, Doku Kumaş Tasarım Yarışması’nın finaline ev sahipliği yaptı. Dereceye giren 10 finalistin geliştirdiği kumaşlar tasarımcı Dilek Hanif tarafından 40 parçalık kreasyona dönüştürüldü. Yarışmayı kazanan 3 isim de yurtdışında eğitim hakkı kazandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Moda dünyasının Zeugma buluşması

TÜRKİYE tekstil ihracatının yüzde 20’sini tek başına gerçekleştiren, kumaş ve iplikleri dünyanın 156 ülkesinde kullanılan Gaziantep, önemli bir moda buluşmasına ev sahipliği yaptı. Ticaret Bakanlığı desteği ve TİM koordinatörlüğünde organize edilen Doku Kumaş Tasarım Yarışması Zeugma Mozaik Müzesi’nde düzenlenen görkemli bir defile ile final yaptı. Dereceye kalan 10 finalistin geliştirdiği kumaşlar, ünlü tasarımcı Dilek Hanif’in ellerinde hayat bulup, geleneksel ve modern dokuların buluştuğu 40 parçalık bir kreasyona dönüştü. Yarışmayı kazanan ilk 3 isim yurtdışında moda eğitimi almaya hak kazandı. Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin (GATHİB) organize ettiği Doku Kumaş Tasarım Yarışması’nın finaline, Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Gaziantep Valisi Davut Gül, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Fikret Kileci ile Gaziantep milletvekilleri ve tekstil dünyasından isimler katıldı.

Moda dünyasının Zeugma buluşması - Resim : 1

YURTDIŞINDA MODA EĞİTİMİ

Moda tasarımcıları, akademisyenler ve sektör temsilcilerinden oluşan jürinin değerlendirmesi sonucu, Mihriban Yazar birincilik, Gizem Akdemir ikincilik, Seda Atalay da üçüncülük ödülü aldı. İlk 3’teki isimler para ödülünün yanı sıra yurtdışında moda eğitimi almaya da hak kazandı. Ayrıca Mansiyon Ödülü alan Ada Çuhadar ve Gökhan Gökgöz’e “Tasarımlarını kapsül koleksiyon olarak hazırlama” ödülü verildi. Ayrıca 10 finalistin tamamına İstanbul Moda Akademisi’nde eğitim alma şansı tanındı. Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, bu yıl 15 tasarım yarışması düzenlediklerini belirtip, “Bugüne kadar 228 yarışmada dereceye giren tasarımcımızı yurtdışında eğitime gönderdik. Döndüklerinde bizim ordumuzun önemli neferleri olarak sektörde yerlerini alıp Türkiye’nin ihracatı için çalışmaya başlıyorlar. Tekstil ve konfeksiyon sektörü bizim gözbebeğimiz” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER