1 milyon kuryenin yüzde 90’ı kayıt dışı

Son zamanlarda ölümlü kazalarla gündeme gelen ve sayıları 1 milyona yaklaşan motokuryelerin yüzde 90’ının kayıtdışı çalıştığı ortaya çıktı. Öz Taşıma iş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay “Kuryelerin iş kodları, sigortaları, güvenceleri de bulunmuyor. İşverenin kampanyası doğrultusunda iş yetiştirme baskısı altında çalışmak zorunda kalan kuryelerin içerisinde 18 yaş altı çalışanlar da bulunuyor” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
1 milyon kuryenin yüzde 90’ı kayıt dışı

Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

BİR MİLYON MOTOKURYE

“Motokuryeler son yıllarda yeni bir meslek dalı olarak belirgin bir şekilde hayatımızda yer almaya başladı. Pandeminin dünyayı ve ülkemizi de etkisi altına almasının ardından ise günlük yaşamın vazgeçilmez unsurlarından biri haline geldi. Motokuryelerin son senelerde kurmuş oldukları dayanışma dernekleri ve federasyonlarının verilerine göre ülkemizde 1 milyona yakın motokurye bulunmaktadır. SGK verilerine göre bu rakamın sadece yüzde 10’u resmi olarak bu alanda faaliyet gösteriyor. İş kodları, sigortaları, güvenceleri de bulunmuyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER