Avrupa, aşılamada üçüncü doza geçiyor: Hangi ülkelerde uygulanıyor, aşı sertifikaları nasıl etkilenecek?

Almanya, Yunanistan, Avusturya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan'da aşıların üçüncü dozu, isteyen herkese yapılıyor. Kimi ülkeler sadece riskli durumdaki vatandaşlarını üçüncü dozla aşılarken en büyük kafa karışıklığı ise aşı sertifikaları konusunda yaşanıyor...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Avrupa, aşılamada üçüncü doza geçiyor: Hangi ülkelerde uygulanıyor, aşı sertifikaları nasıl etkilenecek?

Avrupa ülkelerinin bazıları, daha önce yaşlılar, kronik hastalığı bulunanlar ve sağlık çalışanları gibi kesimlere uygulanan Kovid-19 aşılarının üçüncü dozlarını halkın tamamına yapmaya başladı.

Avrupa ülkelerinin birçoğunda sonbaharın gelmesiyle Kovid-19 vakalarında ve ölümlerde artış görüldü. Kıtada bugüne kadar tespit edilen vaka sayısı 1,8 milyonu aştı, hayatını kaybedenlerin sayısı 24 bini buldu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), son haftalarda görülen vaka artışlarıyla Avrupa'nın yeniden salgının "merkez üssü" haline geldiğini açıkladı. Birçok ülke vaka sayılarında salgının başından bu yana kaydedilen en yüksek seviyeleri gördü.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER