EVSİD Başkanı Önder'den "İhracatçı ham madde sıkıntısı yaşıyor" uyarısı

Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (EVSİD) Başkanı Burak Önder, ham maddede döviz bazında yüzde 40 artışların söz konusu olduğunu belirterek, "Bu anlaşılır bir durum değil. Özellikle pandemi döneminde daha proaktif adımlar atarak, ham madde ithalatında uygulanan ek vergileri indirerek, bazı kalemlerde vergiyi kaldırarak piyasadaki fiyat artışlarını düzenlemek mümkün." ifadelerini kullandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
EVSİD Başkanı Önder'den "İhracatçı ham madde sıkıntısı yaşıyor" uyarısı

EVSİD'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Önder, 2,5 milyar dolar ihracatı bulunan bir sektör olduklarını, ihracat ve tüm zorluklara rağmen bu yılı ihracat rakamları açısından 2019'a göre artışla kapatacaklarını düşündüklerini kaydetti.

Ham madde konusunda yaşadıkları sıkıntıların, tüm diğer problemler ile birleşerek üreticileri büyük ölçüde zorladığını belirten Önder, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Çelik, alüminyum, plastik, sac gibi hemen hemen tüm alt kategorilerde ham madde konusunda hem fiyat hem de miktar açısından ciddi problemler yaşıyoruz ve bu durum üreticilerimize zor günler yaşatıyor. Diğer tüm üreticiler gibi bizler de ham maddelerimizin bir kısmını yurt içinden bir kısmını ise yurt dışından tedarik ediyoruz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER