‘Müziğimin altı tart, üstü narenciyeli beze gibi’

Müzik tutkunlarına seslerarası deneyim yaşatma amacıyla yola çıkan Mix Festival, bu yıl 5’inci kez düzenleniyor. 5-6 Kasım’da Zorlu PSM’de gerçekleşecek festivalin heyecanla beklenen isimlerinden biri de Claire Laffut. Belçikalı müzisyenle yeni albümünü ve hayatını konuştuk.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Müziğimin altı tart, üstü narenciyeli beze gibi’

Elinde sadece bir bavulla taşındığı Paris’te müziğe olan yeteneğini keşfeden Belçikalı müzisyen Claire Laffut, ilk albümü ‘Bleu’yü bu yıl yayımladı. Aynı zamanda ressam olan Laffut, huzur veren sesiyle 6 Kasım Cumartesi günü Zorlu PSM sahnesinde olacak.

En başa dönelim mi? Müziğe nasıl başladınız?

5 yıl önce 22 yaşımdayken güzel bir tesadüf sonucu kendimi Paris’te bir kayıt stüdyosunda buldum. O dönem birlikte olduğum kişi, bir konser sonrası davet etmişti. Üç gün boyunca orada uyuduk, sürekli müzik yaptık. Şarkı söylemeye de böyle başladım. İlk kez sesimi, şarkı sözü yazmaya olan tutkumu orada keşfettim. Öncesinde bohem bir hayat yaşıyordum. Param, evim yoktu. Sadece ruhum ve bavulumla Paris’e gelmiştim.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER