Alayı bir safta: CHP'li, Kemalist, Komünist ve FETÖ'cü

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanmasını bahane ederek sokak olayları çıkarmak isteyenler, sosyal medya üzerinden halkın oylarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alarak "Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet" söylemini dolaşıma soktu. CHP’li vekiller ve firari FETÖ’cüler başta olmak üzere farklı siyasi kimliklere sahip isimler bu söyleme destek çıkarak sosyal medya paylaşımlarında kullanmaya başladılar.

GASTE24 GASTE24
Alayı bir safta: CHP'li, Kemalist, Komünist ve FETÖ'cü

Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasının ardından provokatif olayların sergilendiği Boğaziçi Üniversitesi’nde, eylemciler rektörlük binasını işgal etmeye çalışmışlardı.

Polisin müdahalesiyle eylemciler dağıtılırken, yaşananları sokaklara taşımak isteyenler, sosyal medya üzerinden çağrı yapmaya ve polislere yönelik saldırılara başladı.

Bu gelişmelerin ardından, Gezi olaylarında olduğu gibi bir kez daha milletin iradesini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan söylemler dolaşıma sokuldu.

Yüz yıl önce Osmanlı Sultanı 2. Abdülhamid'i devirenlerin kullandığı "Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet" söylemiyle paylaşımlar yapılmaya başlandı.

Başta CHP ve FETÖ’cüler olmak üzere farklı siyasi kimliğe sahip birçok isim bu söyleme destek çıktı.

İstibdat ne demek?

İstibdat, "tek bir yöneticinin toplumu baskı altında yönetmesine dayanan düzen, baskıcılık, hiçbir hakkın ve özgürlüğün bulunmadığı tek adam yönetimi" olarak tanımlanıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER