BDT takımları Akuma’nın araştırılması için Valve yetkililerine sesleniyor

Aynı şekilde ilerideki turnuvalar için daha katı protokoller uygulanması isteniyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
BDT takımları Akuma’nın araştırılması için Valve yetkililerine sesleniyor

EPIC Leauge’de yer alan 16 BDT takımından 14 tanesi, Unique takımının da beraberliğinde Valve’a açık mektup yollayarak Akuma’ya karşı olan hile suçlamalarının tamamen incelenmesini istiyor. Bu takımlar RMR turnuvasında  Natus Vincere ve Virtus.pro gbi takımları yenerek 3. sıraya yerleşen Akuma takımının hile yaptığından şüpheleniyor. İddiaları, rakiplerin haritadaki konumlarını görmek ve rekabette avantaj elde etmek için maçları sırasında "harici cihazlar ile üçüncü taraflardan canlı veriler aldığı” yönünde.

Mektup, Rusya Esports Federasyonu (RESF) ve Epic Esports Events tarafından düzenlenen, bölgenin ilk 2021 RMR turnuvasının nasıl yürütüldüğüne ilişkin birkaç önemli eksiği özetlemekte ve ilerleyen Major turnuvalarında bu sorunların yaşanmaması için çözümler önermekte.

Açıklamaya göre, turnuva organizatörleri ekiplerin sesli sohbet kanallarını kaydetmedi. Bu turnuva organizatörleri tarafından turnuvalardaki olası suistimalleri araştırmak için kullanılan önemli bir ölçüt olduğu için her büyük turnuva için önemli bir olgu olduğu belirtiliyor. Ek olarak, turnuvada ek olarak bir anti hile yazılımının kullanılmadığı, hatta bazı maçlarda GOTV gecikmelerinin yalnızca 30 saniye olduğu, bazen de gecikmenin hiç olmadığı maçlar oynandığı iddia edildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER