için kaldı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Kontrolsüz Ermeni silahlı güçleri bizim topraklarımızda faaliyet gösteriyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, "Kontrolsüz Ermeni silahlı güçleri bizim topraklarımızda faaliyet gösteriyor ve bazıları gitmek ya da teslim olmak istemiyor." dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Kontrolsüz Ermeni silahlı güçleri bizim topraklarımızda faaliyet gösteriyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, işgalden kurtarılan Ağdam'da konuşlanacak Türkiye-Rusya Ortak Merkezinin binasının yapımının en geç 2 hafta içerisinde tamamlanacağını belirterek, "Ortak Merkez ne kadar çabuk faaliyete başlarsa o kadar iyi olur çünkü savaşın üzerinden yaklaşık iki ay geçmesine rağmen hala tehditler ve tehlikeler var." dedi.

Aliyev, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesini kabulünde yaptığı konuşmada, Ermenistan silahlı güçlerinin ateşkesi ihlal ettiğini ve Azerbaycan ordusunun savaş sonrasında da şehitlerinin bulunduğunu söyledi.

İşgalden kurtarılan topraklarda, Erivan yönetiminin geri çekilme emrine uymayan bazı Ermeni güçlerin hala bulunduğunu anımsatan Aliyev, onların çoğunun etkisiz hale getirildiğini ve birçoğunun da tutuklandığını kaydetti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER