için kaldı

Galatasaray'a tarihi görev! UEFA Avrupa Ligi grupları öncesi son viraj

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda bugün Glasgow Rangers ile karşılaşacak olan Galatasaray’a tarihi bir görev düşüyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Galatasaray'a tarihi görev! UEFA Avrupa Ligi grupları öncesi son viraj

Ve korkulan oldu... Uzun süredir UEFA ülkeler sıralamasında kan kaybetmeye devam eden Türkiye, en sonunda 11. basamaktaki yerini de kaybetti. Dinamo Kiev’in UEFA Şampiyonlar Ligi play-off’unda önceki gece Gent’i 3-0 yenerek gruplara kalmasıyla Ukrayna’ya geçildik. Güncel sıralamada artık 12’nci basamaktayız. Eğer halen bulunduğumuz 12’nci basamaktan 11’e tırmanamazsak, 2021- 22 sezonunda Süper Lig şampiyonu olacak takımımız, 2022-23 sezonunda düzenlenecek olan UEFA Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılam sağlayamayacak; her halükârda play-off turu oynayacak.

13'üncülüğe gerilersek şampiyon takımlarımız 2 eleme oynayacak

Halen 12’nci sırada yer alan Türkiye, hemen gerisinde yer alan İskoçya’ya da geçilip 13’üncülüğe gerilerse, Avrupa kupalarındaki işimiz daha da zorlaşacak; bu sefer Süper Lig şampiyonu Devler Ligi’nde, Türkiye Kupası galibi de Avrupa Ligi’nde 2’şer ön eleme turu oynamak zorunda kalacak. 15’inci sıraya düşersek, Süper Lig şampiyonunu bu kez 3 ön eleme turu bekliyor. Güncel tabloda 14’ncü Danimarka ile aramızda yaklaşık 1,5; 15’inci Güney Kıbrıs’la da yaklaşık 2 puanlık bir fark olduğu düşünülürse, bu sezon olağanüstü dikkatli olmamız gerektiği aşikar.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER