için kaldı

Son dakika... 'Yakarım bu Dikili'yi' diyerek yangın çıkaran şüpheli serbest

İzmir'in Dikili ilçesinde ailesiyle tartıştıktan sonra "Yakarım bu Dikili'yi" diyerek sazlıkları tutuşturup 2,5 hektar alandaki zeytin ve çam ağaçlarının zarar görmesine neden olduğu öne sürülen M.C., emniyetteki ifadesinin ardından akli dengesi yerinde olmadığı gerekçesiyle savcı talimatıyla serbest bırakıldı. M.C.'nin ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmeyip, yangını kendisinin çıkarmadığını savunduğu öğrenildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son dakika... 'Yakarım bu Dikili'yi' diyerek yangın çıkaran şüpheli serbest

İsmetpaşa Mahallesi'ndeki Botanik Bahçesi yakınındaki sazlık alanda dün saat 22.30 sıralarında alevler yükselmeye başladı. Alevler rüzgarın etkisiyle kısa sürede yakındaki tarım arazisi ile çamlık alana da sıçradı. Yerleşim yerine yaklaşık 100 metre uzaklıktaki alevleri fark edenler itfaiye bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye 17 itfaiye aracı, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 3 arazöz ile çok sayıda orman işçisi sevk edildi. Balıkesir'in Ayvalık ve İzmir'in Bergama ilçelerinden de takviye itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Alevlerin Botanik Bahçesi ve evlere yaklaşık 30 metre kadar yaklaşması endişeye neden oldu. Mahalleden yaklaşık 30 genç de itfaiye aracı ve arazözlerin hortumlarının taşınmasına yardım ederek söndürme çalışmalarına destek verdi. Tedbir amacıyla yakındaki Sarıgül Sitesi'nde bulunan 20 villa boşaltıldı. Ekipler alevlerin villalara ulaşmaması için yoğun çaba harcadı. Alevler, 2 saatlik müdahale sonucu güçlükle söndürüldü. Yangında ilk belirlemelere göre, küçük bölümü zeytin ağaçları ile kaplı tarım arazisi, kalanı ise çamlık olmak üzere toplam 2,5 hektar alanın zarar gördüğü belirtildi.

'YAKARIM BU DİKİLİ'Yİ' DİYE BAĞIRMIŞ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER