için kaldı

‘Yaşananlardan ders çıkardık siber saldırı olmadı’

6-7 Temmuz 2021 tarihlerinde yaşanan hizmet kesintisine ilişkin Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil bir açıklama yaptı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Yaşananlardan ders çıkardık siber saldırı olmadı’

Yaşananlardan dolayı içtenlikle özür dilediklerini ve yaşananlardan ders çıkardıklarını belirten Binbaşgil, “6 Temmuz 2021’de başlayan bankamız ana bilgisayarındaki teknik sorundan kaynaklı kesintiler, ilgili birimlerimizin ve teknoloji iş ortaklarımızın yoğun çalışmaları neticesinde 7 Temmuz 2021 akşamı giderilmiştir. O günden bu yana tüm sistemlerimiz sorunsuz olarak müşterilerimize hizmet vermekte” diye konuştu. Teknolojinin stratejilerinin odak noktasında yer aldığını ve yatırım yaptıklarını söyleyen Binbaşgil, “Temel bankacılık uygulamamız dünyada birçok büyük bankada kullanılan IBM Mainframe sistemi üzerinde çalışmaktadır. Bankamızda, birbiri ile yedekli ve senkronize çalışan iki ana sistem (teknik terimi ile aktif-aktif) ile İzmir’de bulunan ikincil veri merkezinden oluşan üçlü bir yedeklilik yapımız bulunmaktadır. Söz konusu ikili ana sistemin çalıştığı ve 2020 yılında devreye aldığımız Akbank Veri Merkezimiz Tier-3 diye bilinen uluslararası yüksek standarda sahiptir” dedi. Binbaşgil, yaşanan süreci şöyle anlattı:

VERİLER GÜVENDE

6 Temmuz 2021 Salı sabahı, ana bankacılık sistemi veri tabanında ve disk yönetim sisteminde bir sorun oluştu. Tüm kanallarımız bundan etkilendi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER