için kaldı

Hakan Kılıç yazdı: İnsafsız Hava Hava Araçları, Ebu Siha, Phantom’un İntikamı ve İki Rekor - 2

Askeri Havacılık Uzmanı Hakan Kılıç, dün ilk bölümü yayınlanan yazısının ikinci bölümünde de, Bahar Kalkanı Harekâtı süresince icra edilen bazı askeri faaliyetler sırasında Türk ve dünya savaş tarihi açısından yaşanan ilkleri detaylarıyla kaleme aldı. Kılıç, yazısında, "Esad Rejimi (Suriye) L-39 uçağının Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı bir F-16 tarafından vurulduğu olay bir dünya rekoru olabilir mi? " sorusuna da cevap verdi.

GASTE24 GASTE24
Hakan Kılıç yazdı: İnsafsız Hava Hava Araçları, Ebu Siha, Phantom’un İntikamı ve İki Rekor - 2

Dünkü birinci bölümde,

1-Harekât öncesi ilk kurşunun kim tarafından ve nasıl atıldığına dair ilginç ve hazin bir görüş.

2-HSS’lerin kolaylıkla vurulmasının, 22 Haziran 2012 Akdeniz’de Suriye tarafından düşürülen RF-4 Phantom uçağımız ile alakası olabilir mi? Ayrıca Türkiye’nin elektronik harpte geldiği nokta nedir?

3-TSK, SİHA’lar bir ilki başarırken aynı zamanda istemeden de olsa dünyada SİHA kullanım taktiklerine yeni bir bakış açısı getirmiş olabilir mi?

Sorularını incelemiştik. Birinci bölüme aşağıdan ulaşabilirsiniz.

https://www.gaste24.com/insafsiz-hava-araclari-ebu-siha-phantom-un-intikami-ve-iki-rekor-makale,305.html

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER