Rum liderden geri adım: Kıbrıslı Rumların sonu olur

Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis yaptığı açıklamada silah kullanımının Kıbrıslı Rumların sonu olacağını söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Rum liderden geri adım: Kıbrıslı Rumların sonu olur

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de Libya'ya kadar uzanan bölgede varlık göstermesi Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde ve Yunanistan'da endişeye yol açıyor.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Savunma Bakanı Savvas Angelidis geçtiğimiz günlerde AB'ye ve 'Türkiye'nin faaliyetlerini engelleyecek bir donanma kurun' çağrısı yapmıştı. AB'nin Doğu Akdeniz'de bir donanma bulundurması gerektiğini söyleyen savunma bakanı, 'Böylece Türk planlamalarının frenleneceğini ve Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki davranışını keseceğini düşünüyorum değerlendiriyorum' ifadesini kullanmıştı. Yunanistan, Fransa, İtalya, Mısır ve İsrail gibi ülkelerle sürekli temas halinde olduklarını ifade eden Angelidis, 'İstediğimiz üye ülkelerin Doğu Akdeniz'deki çıkarlarının AB çıkarları olarak nitelendirilmesidir' açıklamasını yaptı.

RUM LİDER KONUŞTU: KIBRISLI RUMLARIN SONU OLUR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER