Barışa kadar Libya'nın yanındayız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi anakaraya hapsetme girişimlerinin bozulduğuna işaret ederek, “Libya’da tarih yazıyoruz. Libya’nın tamamında barış tesis edilene dek Libyalı kardeşlerimizin yanında olacağız, olmaya devam edeceğiz” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Barışa kadar Libya'nın yanındayız

Mısır’ın Libya’ya askeri müdahale tehdidi ve Arap Birliği’ni harekete geçirme girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Libya’da meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne Türkiye’nin desteğinin süreceğine yönelik güçlü mesaj verdi.

Yozgat’ta katıldığı bir törende konuşan Oktay, şunları kaydetti: “Doğu Akdeniz’de bizi anakaraya hapsetmeye yönelik çizilen haritaları yırtıp atıyor, Libya’da tarih yazıyoruz. Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin kararlı duruşu ve ülkemizin destekleriyle oynanmaya çalışılan oyunlar, tuzaklar bozulmuştur. Bugüne kadar ortaya hiçbir çözüm yaklaşımı koyamayanlar, şehirler meşru hükümet tarafından birer birer darbecilerin, teröristlerin elinden alınıp istikrara kavuştukça ses vermeye başladılar.”

SİSİ’YE KARARLI YANIT

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER