için kaldı

Amatör balıkçılar: ‘Geceler bize serbest olsun’

Türkiye genelinde koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle hafta içi saat 21.00-05.00 arası uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması devam ediyor. Kısıtlamadan en çok etkilenenler ise gece balık tutan amatör balıkçılar. İstanbul’da Bebek sahili ve Rumeli Hisarı sahil şeridinde görmeye alışık olduğumuz balıkçılar, kısıtlamalardan muaf olmak istiyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Amatör balıkçılar: ‘Geceler bize serbest olsun’

Gece saatlerinde tutulan balığın etinin daha lezzetli olduğunu iddia eden balıkçıların bir kısmı geceleri de sahile geliyor. Kısıtlamadan kaçak şekilde tutanlar olsa da birçok olta tutkunu kurallara uyduğunu söyledi. Sosyal mesafeye dikkat eden balıkçılar, kendileri için belirlenen çizgileri geçmiyor. Önceki gün 19.00’da balık tutmak için sahile geldiğini belirten Sami Özsalihli, “Bende balık tutma hastalığı var, bu bir bağımlılık. Tutmadığım zaman kötü hissediyorum kendimi. Balık tutmak bizim için yaşam tarzı, bence kısıtlamalardan muaf olmalıyız en azından amatör balık tutma belgesi olan kişiler” diyor.

‘SAAT 5 OLUR OLMAZ’

Kısıtlama biter bitmez sahile geldiğini belirten Ali Eminoğlu da balık tutkusunu şu sözlerle anlatıyor: “Gece 4’te uyanıyorum, akşamdan hazırlıklarımı yapmış oluyorum zaten. Saatin 05.00 olduğunu gördüğüm an atıyorum kendimi dışarı. Buraya geliyorum, karanlık gitmeden birkaç balık tutmaya çalışıyorum. Gece eti daha lezzetli olur balığın çünkü kendini uykuya almıştır, eti yumuşak olur.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER