Bakan Koca tarih verdi: Maske takma zorunluluğu ne zaman kalkacak?

Dün açıklanan yeni kurallarla bugünden itibaren Türkiye başka bir adıma geçti. Aşılama hızının artması ve vaka sayılarındaki düşüş maskesiz günler yaklaştı mı sorusunu beraberinde getirdi. Sağlık Bakanı Koca bu soruyu geniş çerçevede değerlendirerek cevapladı.

GASTE24 GASTE24
Bakan Koca tarih verdi: Maske takma zorunluluğu ne zaman kalkacak?

Koronavirüsle mücadelede yeni yol haritası belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, normalleşmenin yeni yol haritasını açıkladı.

Sağlık Bakanı, maske takma zorunluluğunun kalkması için ilk kez tarih verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hedef eylül ayında normal hayata geçmek" dedi.

Aşı uygulaması hızlanıyor

Yaz aylarında aşı uygulamasının yaygınlaşacağını belirten Sağlık Bakanı Koca, "Güçlendirilmiş bir uygulama bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

"Salgının yıkıcı etkisinden ülkemizin kurtulacağı açıkça görünür hale gelmiştir" diyen Koca, nüfusun en az yüzde 60'ı aşılandığında koronavirüse karşı toplumsal bağışıklığın kazanılacağını söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER