için kaldı

Gümüş fiyatı 8 yılın zirvesinden düşüşe geçti

Reddit'te organize olan küçük yatırımcıların yöneldiği gümüş fiyatları dün yüzde 10'u aşan yükselişlerle çıktığı 8 yılın zirvesinden düşüşe geçti. Gümüş fiyatları bu sabah itibarıyla yüzde 2 civarı düşüşte.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Gümüş fiyatı 8 yılın zirvesinden düşüşe geçti

Dün son 8 yılın en zirvesini gören spot gümüş fiyatı bu sabah yüzde 2'ye varan oranda bir geri çekilme yaşadı. 19 Şubat 2013'ten bu yana görülen en yüksek seviye olan 30,07 doların test edilmesinin ardından kar realizasyonları ile yönünü aşağı çeviren spot gümüş bu sabanh 28,23 dolar seviyesine kadar geriledi. Şu sıralarda da düne göre yüzde 1,56 kayıpla 28,34 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, CME'nin gümüş işlemlerinde teminat tutarını 14 bin dolardan 16 bin 500 dolar seviyesine çıkarmasının spekülatif işlemlerin cesaretini kırdığını ve kar realizasyonunda etkili olduğunu ifade erdiyorlar.

Gümüş fiyatının 28,00 dolar seviyesinin üzerinde kalmasının yukarı hareketin devam etmesi için önemli olduğunu ifade eden analistler, 30 dolar seviyesi güçlü şekilde kırılmadıkça aşağı gelme potansiyelinin süreceği uyarısında da bulunuyorlar. 30 dolar seviyesinin geçilmesi halinde ilk hedef 30,75 dolar/onrs olacak. 28 dolar seviyesinin altına inilmesi halinde ise 26,98-26,16 dolar aralığına kadar geri çekilme yaşanabilir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER