için kaldı

Çocuklarda süt dişlerinin önemi nedir?

Bebeklik çağından itibaren çocukların ağız diş sağlığı ve çene yüz bölgesi gelişimi mutlaka takip edilmeli. Süt dişlerinin birinci görevi çocuğun düzgün beslenmesini sağlamaktır. Ayrıca konuşmanın düzgün gelişimi de süt dişlerine bağlıdır. Peki, süt dişleri neden bu kadar önemlidir? Uzman Diş Hekimi Sara Köprülü konu hakkında bilgiler verdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çocuklarda süt dişlerinin önemi nedir?

Süt dişlerinin birinci görevi çocuğun beslenme ve konuşma gibi fonksiyonlarını sağlamaktır. Bunun yanı sıra süt dişleri sonrasında gelecek olan sürekli dişlerin doğru yerlerinde sürmesi için rehberlik yapmaktadır. Süt dişlerinde oluşan çürükler nedeniyle oluşan enfeksiyon alttan gelecek olan sürekli dişin de sağlığını etkilemektedir. Süt dişlerinin çürük travma ve benzeri nedenlerle erken kaybı sonrası yer tutucu dediğimiz tedavi yöntemiyle bu dişlerin yeri korunmalıdır. Aksi takdirde çekim boşluğu komşu dişler tarafından kapanmakta ve buna bağlı ömür boyu ağızda kalacak sürekli dişler yer bulamamakta ve çapraşıklık veya gömülü kalma gibi durumlar ortaya çıkmaktadır.

Dişler çıkar çıkmaz ilk muayene yapılmalı

Diş hekimi korkusu 10 çocuktan 9'unda görülüyor. Bu korkuyu aşabilmenin yolu ise çocuğun diş hekimi ile erken tanışmasından geçiyor. Çocuk 2 yaşı bitirmeden çocuk diş hekimi ile tanıştırılmalı, kliniğe, diş hekimi koltuğuna, aletlere ve ortama alıştırılmalıdır. Yapılan en büyük hatalardan biri çocukların çürük oluştuktan sonra diş hekimine götürülmesidir. İlk muayene dişler çıkar çıkmaz yapılmalıdır. Daha çok anne ve çocuğunun diş bakımı konusunda bilgilendirilmesi çürük oluşumunu engellemek açısından büyük önem taşır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER