için kaldı

Hulusi Akar: Türk ve Rus askerlerinin görev yapacağı merkez yarın faaliyete başlayacak

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk ve Rus askerlerinin görev yapacağı Ortak Merkez hazırlıklarının tamamlandığını açıkladı.

F5HABER F5HABER
Hulusi Akar: Türk ve Rus askerlerinin görev yapacağı merkez yarın faaliyete başlayacak

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Hasanov ile görüşmesinin ardından açıklama yapan Bakan Akar, görüşmede savunma ve güvenlik konularında değerlendirmelerde bulunduklarını bildirdi.

"ORTAK MERKEZ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI"

Türk ve Rus askerlerinden oluşan Ortak Merkez'e değinen Akar, şu ifadelere yer verdi:

"Karabağ'da ateşkesi gözetmek ve denetlemek maksadıyla oluşturulacak Türk-Rus Ortak Merkezi'ne ilişkin mutabakat zaptını Rus mevkidaşım Şoygu ile 11 Kasım 2020'de imzalamıştık. Ortak Merkez'in oluşturulmasına yönelik çalışmalar tamamlandı. Türk ve Rus askerlerinin görev yapacağı Ortak Merkez, yarın faaliyetlerine başlayacak. Zakir Hasanov ile de son durumu değerlendirdik ve hayırlı olsun dileklerimizi karşılıklı olarak ilettik.

"FAALİYETLER YARIN BAŞLAYACAK"

Bir general ve 38 personelimizin görev yapacağı ortak merkezin bölgede ateşkesin sürekliliği ile barış ve istikrarın sağlanması büyük katkılar sunacağına inanıyoruz. Türk ve Rus askerlerinin bulunacağı bu Ortak Merkez'in çalışmalarıyla faaliyetlerimiz yoğunlaşacak ve Azerbaycanlı kardeşlerimizin hakkını, hukukunu sonuna kadar müdafaa etme görevimizi yerine getireceğiz. Bir millet iki devlet anlayışı ile bugüne kadar Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikte olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz."

SONRAKİ HABER