için kaldı

Rusya’da muhaliflerin seçime girmesine engel

Rusya'da Navalnıy destekçilerinin seçime girmemesi için hazırlandığı düşünülen yasa Vladimir Putin tarafından onaylandı.

GASTE24 GASTE24
Rusya’da muhaliflerin seçime girmesine engel

Rus devlet lideri Vladimir Putin hapiste açlık grevinde olan en güçlü muhalif rakibi Aleksey Navalnıy'a yakın isimlerin seçimlere girmesini engelleme amacıyla yapıldığı düşünülen yasayı imzaladı.

Rus Parlamentosu'nun Navalnıy müttefiklerinin seçimlere girmesini önlemek için attığı bu adımı ülke içinde ve dışında tepki çekmişti.

"Aşırı uç” örgütlere üye olanların milletvekili olmasına yasak getiren tasarı önce parlamentoda kabul edilmişti.

Yasa illegal olarak tanımlanan örgüt üyelerinin seçimlere katılmasını 1 ila 5 yıl süreyle engelleyecek.

Rus yargısı, Navalnıy'ın yolsuzlukla mücadele vakfı ile yine Rus muhalifin kampanya derneklerinin üyelerinin yasa dışı ilan edilmesi için yapılan başvuruyu önümüzdeki aylarda karara bağlayacak.

Tasarının yasalaşması halinde Navalnıy için düzenlenen gösterilere öncülük eden ve şu anda ev hapsinde bulunan Lyubol Sobol gibi isimlerin siyasete adım atması engellenecek.

Kaynak: Euronews

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER