Kalkınma ajansları yeni destek türleri tasarlayabilecek

Kalkınma ajansları mevcut destek türlerinin iyileştirilmesi veya geliştirilmesi amacıyla yeni destek türleri tasarlayabilecek ve bunları Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının onayıyla pilot olarak yürütebilecek.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kalkınma ajansları yeni destek türleri tasarlayabilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, yönetmelik kapsamında mali ve teknik destekler verilecek. Ajanslar mevcut destek türlerinin iyileştirilmesi veya yeni destek türlerinin geliştirilmesi amacıyla, konusu, öncelik alanları, destek oranı ve limitleri, uygulama süresi, başvuru sahipleri, başvuru şekli, uygunluk kriterleri, değerlendirme usulleri ve kriterleri, performans göstergeleriyle uygulama sürecini içeren yeni destek türleri tasarlayabilecek ve bunları bakanlık onayıyla pilot olarak yürütebilecek.

Bakanlık, ajanslar tarafından önerilen destek türünü, yenilikçilik, tamamlayıcılık, başvuru, değerlendirme ve uygulama sürecinin şeffaflığı, rekabetçiliği, izleme ve değerlendirme süreçleri açısından değerlendirecek. Bakanlıkça uygulama çerçevesi geliştirilecek yeni destek türleri yine Bakanlık tarafından belirlenen ajanslar eliyle uygulanabilecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER