Çiçek sektörü pandemiye meydan okuyor!

Koronavirüs pandemisi tüm sektörleri etkiler çiçek sektörü kazançlarını katlamaya devam ediyor. Yılbaşı satışlarıyla birlikte 110 milyon dolar ve 500 milyon dal ihracat hedefleniyor. Dünya'da üretim dururken Türkiye üretim alanını 1000 dekar artırdı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çiçek sektörü pandemiye meydan okuyor!

Kesme çiçek sektöründe Hollanda, İngiltere, Almanya ve Balkan ülkeleri başta olmak üzere 83 ülkeye çiçek ihracatı yapan Türkiye, Kasım ayı sonu verilerine göre, 102 milyon dolar ihracat ile pandemiye meydan okudu. Sektörde yılbaşı satışlarıyla birlikte 110 milyon dolar ve 500 milyon dal ihracat hedefleniyor.

Antalya’nın Aksu İlçesi yaş sebze ve meyve üretiminde olduğu kadar kesme çiçek sektöründe de söz sahibi olmaya devam ediyor. İlçede 700 dekar alanda yaklaşık 1 milyon dal kesme çiçek üretimi yapılarak, başta Hollanda, İngiltere, Almanya ve Balkan ülkeleri olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor.

ÜRETİMİN YÜZDE 15’İ AKSU’DA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER