için kaldı

Son dakika haberler: Ali Erbaş "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" açılışında konuştu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Reyting adına, bütün aile, gelenek, ahlak ve inanç değerlerini hiçe sayarak şüyuu vukuundan beter çirkinlikleri ekranlara taşımak, gayr-i meşru ilişkileri sıradanlaştıran, şiddeti ve istismarı teşvik eden yayınlar yapmak milletimize, medeniyetimize, nesillerimize ve geleceğimize karşı işlenen büyük bir suçtur ve aynı zamanda pervasızlıktır, sorumsuzluktur" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son dakika haberler: Ali Erbaş "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" açılışında konuştu

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" açılışı Ayasofya-i Kebir Camii'nde gerçekleştirildi. 

Ayasofya'nın avlusunda düzenlenen törene Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Müftüsü Mehmet Emin Maşalı katıldı. 

Vali Ali Yerlikaya törende yaptığı konuşmasında, "Sadece din görevlilerimiz değil, hepimiz bu şuurla camilerimizin fiziki ve manevi hizmetiyle mesulüz. Bütün Müslümanların olduğu gibi, din görevlilerimizin de yol göstericisi bizzat Hz. Peygamberimizdir. Medine'deki Mescidi Nebevi, bütün zamanlarda; İslam'a hizmet eden din görevlilerimiz için bir mekteptir, okuldur, dershanedir. İman nedir, İslam nasıl anlatılır, Müslüman nasıl davranır, Kur'an nasıl öğretilir, ezan nasıl okunur, küçüğe nasıl muamele edilir, büyükle nasıl konuşulur, bir müşkül varsa nasıl giderilir, bir soru varsa nasıl cevaplanır, ikram kime ve nasıl yapılır, kiminle nasıl konuşulur, Bugünkü gibi bir salgın varsa ne yapılır? Peygamber efendimiz, hepimize ve din görevlilerine, halen yaşayan dersleri bizzat vermiştir. Bir mescitte vermiştir, bir mescitten vermiştir. Sonra 4 halife, sonra sahabeler, evliyalar, asfiyalar. Aldıkları dersleri, aynı yoldan müteselsil olarak bugüne aktardılar. Onların çağlar boyu verdiği bu dersin, sadece resmi görevlisi değil, öncelikli sorumlusu din görevlilerimiz. Dine, diyanete, camiye, ezana, namaza, peygamberimize, peygamberlere, evliyaya, asfiyaya, hakikate, medeniyete, imana, İslam'a, bizi biz yapan inancımıza kapı açmak, kapılar açmak, İslam'ı asrın idrakine söyletmek, din görevlilerimizin büyük bir özveriyle üzerlerine aldıkları yük. Bu yükü taşırken, onların yanında, onların ardında saf tutmaya devam edeceğiz" dedi. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER