Xiaomi bu nasıl teknoloji! Buz gibi soğutma teknolojisi! [Video]

Xiaomi yeni nesil telefonlarında artık daha farklı çözümler denemeye çalışıyor. Bunlardan biriside soğutma teknolojisi. Sizlere Loop LiqiudCool hakkında detayları aktarıyoruz.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Xiaomi bu nasıl teknoloji! Buz gibi soğutma teknolojisi! [Video]

Elektronik bir cihaz tasarlarken, ısı dağılımını da düşünmek gerekiyor. Bu tür cihazlarda ısı istenmeyen bir durumdur ve cep telefonları söz konusu olduğunda, yalnızca pile değil, aynı zamanda belirli bir durumda cihazın performansına da zarar verebiliyor.

Bugün, Xiaomi yeni bir ısı dağıtma teknolojisini tanıttı. Bu teknoloji Loop LiquidCool Teknolojisi olarak adlandırılıyor.

Gelişmiş soğutma sistemleri performansa katkı sağlıyor

Günümüzün akıllı telefonlarının az miktarda sıvı içeren haznelere sahip olduğunu duymuş olabilirsiniz. Bu havacılık endüstrisindeki soğutma yönteminden ilham alınan bir teknolojidir. Yeni tanıtılan teknoloji ise, kılcal etkiyi kullanıyor.

Xiaomi bu nasıl teknoloji! Buz gibi soğutma teknolojisi! [Video] - Resim : 1

Sıvı, sıcaklığın artması nedeniyle kapalı haznede buharlaşmaya başlar. Böylece ısı, yoğunlaşma meydana gelene kadar daha soğuk alana doğru etkili bir şekilde dağıtılır. Bir akıllı telefonda ısıyı sıvı ile dağıtmak için kullanılan diğer tekniklerle karşılaştırıldığında, bu yenilik iki kat daha fazla verimliliğe sahip.

Loop LiquidCool teknolojisi önümüzdeki yıl geliyor

Bu teknolojinin ilk kullanımının gelecek yılın ikinci çeyreğinde tanıtılan Xiaomi cihazları ile olması bekleniyor. Bu teknolojideki soğutma odaları zaten daha gelişmiş. Her biri farklı bir amaca sahip birkaç "tüp" ve odadan oluşuyor. Buharlaşan sıvı, yoğunlaşacağı daha büyük bir odaya gidiyor.

Bu akışkan sıvı daha sonra önceki boşluğa döndürülüp işlem tekrarlanabiliyor. Böylece sıvı ilerledikçe bir önceki oda soğuyor. İlerideki sıvı daha sonra bu odalara tekrar gelip soğutulması sağlanıyor. Diğer soğutma sistemlerine kıyasla bu teknolojinin " Loop LiquidCool " verimliliği çok daha yüksek.

Xiaomi bu nasıl teknoloji! Buz gibi soğutma teknolojisi! [Video] - Resim : 2

Yüksek verimli ısı odaları

Ayrıca sistemde Tesla valfinin uygulanması var. Bu, sıvının evaporatörden geçmesine izin verip, aynı zamanda gazın yanlış yönde hareket etmesini engelliyor. Kısacası Tesla valfi, tüm sistemde daha yüksek bir gaz veya sıvı sirkülasyonu verimliliği sağlar.

Video'da ki cihaz Xiaomi MIX 4'ün bu sistem ile değiştirilmiş hali, yani orijinal soğutma odasını yeni bir Loop LiquidCool teknolojisi ile değiştirdiler.

Xiaomi bu nasıl teknoloji! Buz gibi soğutma teknolojisi! [Video] - Resim : 3

Test, Genshin Impact'i saniyede 60 kare ve mümkün olan en yüksek grafik ayarlarında 30 dakika oynatıldıktan sonra, önceki odaya kıyasla 8,6 ° C'ye kadar daha düşük sıcaklıkta daha yeni bir soğutma türü sağladığını gösterdi. İddiaya göre sıcaklık 47,7°C'nin üzerine çıkmadı. 

Yeni sıvı soğutma biçiminin tanıtıldığında bu kadar iyi çalışıp çalışmayacağını hep birlikte göreceğiz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER