için kaldı

Cani bir anne mi, gen kurbanı dört çocuk mu? Film gibi bir hikayeye hazır olun!

Avustralya'da 18 yıl önce görülen bir cinayet davası bugün yeniden gündemde. Bilim insanları, dört çocuğunu öldürmekle suçlanan bir kadının masumiyetini ispatladıklarını savunuyor. Kadının akıbeti henüz belli değil ama hikaye okuyanın aklına durgunluk veriyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Cani bir anne mi, gen kurbanı dört çocuk mu? Film gibi bir hikayeye hazır olun!

Kathleen Folbigg ismi dünyanın diğer yerlerinde yaşayanlara pek bir şey ifade etmiyor ama ülkesi Avustralyalılar onu "en kötü kadın seri katil" olarak epey iyi tanıyor.

2003 yılında 4 çocuğunu da farklı zamanlarda boğarak öldürdüğü suçlamasıyla 40 yıl hapse mahkum edilen Folbigg, mahkeme süresince masum olduğunu savunmuş ve çocuklarının dördünün de ani bebek ölümü sendromu nedeniyle hayatını kaybettiğini öne sürmüştü. Jüri bu savunmaya inanmadı, Folbigg'in günlüğüne yazdığı şüpheli satırları çocuklarını öldürdüğüne dayanak kabul etti. Ama aradan geçen 18 yılda bilim, Folbigg'i haklı çıkarmış gibi görünüyor.

Dünyanın çeşitli yerlerinden ve farklı disiplinlerden 90 bilim insanı, genetik bilimindeki son teknolojileri kullanarak çocukların dördünün de doğal sebepler nedeniyle hayatını kaybettiğini ortaya koydu. Aralarında Nobel ödüllü iki bilim insanı da bulunan grup, New South Wales eyaletinin valisine bir mektup göndererek, Folbigg'in derhal affedilerek serbest bırakılmasını ve yapılan adli hatadan en kısa zamanda dönülmesini talep etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER