için kaldı

Selahattin Demirtaş'ın, Davutoğlu'na hakaret davasından yargılanmasına devam edildi

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Mersin’de 2016 yılında yaptığı konuşmada dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada yargılanmasına devam edildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Selahattin Demirtaş'ın, Davutoğlu'na hakaret davasından yargılanmasına devam edildi

Mersin'de 27 Şubat 2016'da yaptığı konuşmada dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’na hakaret ettiği iddiasıyla hakkında 4 yıla kadar hapis cezasıyla dava açılan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Mersin 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanmasına devam edildi.

Duruşmada Demirtaş'ın avukatları hazır bulundu. Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Demirtaş, "Söz konusu konuşmam Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlık görevi nedeniyle gerçekleştirdiğim eleştiridir. Anayasanın bana tanıdığı hakkı kullandım. Yaptığım eleştirilerin arkasındayım. Bunları ben dile getirmeyeceğim de kim dile getirecek" dedi.

Mahkeme, eksiklerin tamamlanması için davayı erteledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER