Ayakkabı sektörü hareketlendi

Türkiye’de koronavirüs salgınında normalleşme sürecine geçilmesi, ayakkabı sektörünü hareketlendirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ayakkabı sektörü hareketlendi

Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı Ahmet Aydan, ülkenin dünyanın önemli ayakkabı üreticilerinden biri olduğunu, ilk sıralarda yer almak için çalıştıklarını söyledi. Salgından dolayı ihracat hedeflerine ulaşamadıklarını belirten Aydan, Anadolu Ajansı’na yaptığı değerlendirmede, “17 günlük tam kapanma sürecinden sonra sektörde ciddi anlamda bir hareketlilik başladı” dedi. Ayakkabı imalatçılarından olumlu bildirimler aldıklarını dile getiren Aydan, şöyle devam etti:

CİDDİ SATIŞ VAR

"Sektör, şu anda inanılmaz derecede mutlu. İmalatçılarımız, hem yurtiçine hem yurtdışına çalışıyor. Satıcılarımızdan bayramın yaklaşmasıyla çok güzel haberler alıyoruz ve satışlar yapıyorlar. Sektör olarak son günlerde mutluyuz. Mezuniyetler, düğünler, okulların açılması kararı doğrultusunda ciddi satışlar yaptık, siparişler alıyoruz. Normalleşmeyle rahatladık ve iş yapma konusunda çok iyiyiz. Biz ihracata yönelik çalışma yapmalıyız. İhracatımızı artırmayı hedefliyoruz. Şu an herkesin yüzü gülüyor. Gerçekten bu çok önemli. Yaklaşık 1.5 yıldır salgın kaynaklı sıkıntılar yaşıyorduk. Diğer sektörler gibi bizler de sıkıntılar yaşıyorduk. Çok ciddi üretim ve satışlarımız var.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER