Pentagon'daki Trump operasyonu! Tek tek gidiyorlar

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, bakanlık bünyesindeki danışma kurullarında görev yapan yüzlerce kişinin istifasını istedi. Danışma kurullarını incelemeye alan Bakan Austin, böylelikle, Trump yönetiminin son günlerinde kurullara atanan kişileri bakanlıktan uzaklaştırmayı hedefliyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Pentagon'daki Trump operasyonu! Tek tek gidiyorlar

ABD Savunma Bakan Vekili Christopher Miller; görev süresinin bitmesine iki ay kala, bakanlığın savunma politikaları, sağlık, bilim ve iş kurullarında uzun yıllardır görev yapan bazı yetkilileri görevden almış ve yerlerine çoğu eski Başkan Donald Trump yandaşı kişileri atamıştı. Aralarında Temsilciler Meclisi eski başkanlarından Cumhuriyetçi Partili Newt Gingrich, emekli Tuğgeneral Anthony Tata ve Trump'ın seçim kampanyasının eski yöneticisi Corey Lewandowski'nin de bulunduğu 30'dan fazla Trump destekçisi, Savunma Bakanı Austin'in talebi üzerine istifa edecek.

Bakan Lloyd Austin, Salı günü danışma kurullarına gönderdiği talimatta, "Değerlendirme tamamlanana kadar tüm danışma komitelerinin faaliyetleri derhal askıya alınacaktır" ifadesine yer verdi. Austin ayrıca Savunma Bakan Vekili tarafından atanan tüm komite üyelerinin 16 Şubat'a kadar istifa etmesi talebinde bulundu.

Amerika’nın Sesi'nin haberine göre Austin, yapılacak değerlendirmede, her bir danışma kurulunun bakanlığa değer katıp-katmadığının ele alınacağını, kurulların ana odağının "en acil stratejik önceliklerle ve Ulusal Savunma Stratejisi'yle" uyumlu olmasının sağlanacağını söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER