için kaldı

Çığ felaketinin üzerinden 1 sene geçti

Bir sene önce meydana gelen ve 42 kişinin hayatını kaybettiği çığ felaketi sırasında kurtarma ekibine yardım eden vatandaşlar yaşadıklarını unutamıyor.

GASTE24 GASTE24
Çığ felaketinin üzerinden 1 sene geçti

Van-Bahçesaray kara yolunun Karabet Geçidi yakınlarında geçen yıl art arda düşen iki çığda 42 kişinin hayatını kaybettiği olayın acısı unutulmuyor.

Çatak ilçesine bağlı Yapılı mezrasında yaşayan güvenlik korucusu Ferit Yavuz ve Nesim Yavuz, ilk çığın ardından olay yerine koşarak kar altında kalanların kurtarılmasına yardımcı oldu.

İkinci çığda kar kütleleri altında kalarak hayatını kaybeden amcasının oğlu Nesim Yavuz'un üzüntüsünü yaşayan Ferit Yavuz, AA muhabirine, çığın düştüğü haberinin ardından tüm köylülerin olay yerine koştuğunu anlattı.

"Gittiğimizde tam bir can pazarı yaşanıyordu. Elimizden geldiğince küreklerle, demir çubuklarla çığ altında kalanları aradık." diyen Yavuz şunları kaydetti:

"Birçok insanı orada sağ kurtardık ama bazı cansız bedenleri de karın altından çıkardık. O gün herkes oradaydı. Haberi duyan oraya koştu. El birliğiyle çığın altında kalanları kurtarmaya çalıştık. Amcamın oğlu güvenlik korucusu Nesim Yavuz ile beraber çığ bölgesine gitmiştik. Onu ikinci çığda kaybettik. Herkes orada o faciaya tanıklık etti. Sadece amcamın oğlu değil orada hayatını kaybeden herkes bizim yakınımızdı. Hayatını kaybeden askerler bizim çocuklarımızdı. Bu nedenle o güne dair yaşananları anlatmak çok zor. O günü unutamıyoruz."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER