için kaldı

Harita yayınlandı! Akdeniz üzerinden Filistin'e Türkiye tehdidi

Aydınlık gazetesine konuşan Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Halid Abd Mustafa'nın "Türkiye ile EEZ konusunda anlaşma imzalamaya hazırız" yönündeki açıklaması üzerine çılgına dönen Yunan basını, Filistin yönetimini tehdit etmeye başladılar.

GASTE24 GASTE24
Harita yayınlandı! Akdeniz üzerinden Filistin'e Türkiye tehdidi

Yunan basını, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Halid Abd Mustafa'nın "Türkiye ile EEZ konusunda anlaşma imzalamaya hazırız" yönündeki açıklaması sonrası resmen çıldırdı.

 EEZ HARİTASI YAYINLADILAR

Türkiye ile Filistin arasında arasında çizilen EEZ (Münhasır Ekonomik Bölge) haritasını yayınlayan Yunan basını, olası Türkiye-Filistin EEZ anlaşmasının Libya anlaşmasıyla benzer olduğunu vurguladı.

Harita yayınlandı! Akdeniz üzerinden Filistin'e Türkiye tehdidi - Resim : 1

"BÜYÜKELÇİNİN AÇIKLAMALARINI REDDEDİN"

Filistinli Büyükelçi Mustafa'nın açıklamalarına geniş yer veren Yunan basını, Filistin yönetimine çağrıda bulundu. Filistin yönetiminden büyükelçinin açıklamalarını reddetmesini isteyen Yunan basını, aksi takdirde Yunan hükümetinin Filistin’i düşman bir güç olarak göreceğini ileri sürdü.

"YUNAN BASININDAN FİLİSTİN YÖNETİMİNE TEHDİT"

Filistin'in Türkiye-Filistin EEZ haritasını reddetmesini isteyen Yunan basını, büyükelçinin sözlerini kınamasını istedi. Yunan basını, Filistin yönetiminin sessizliğini sürdürmesi durumunda bu durumun Filistinliler için ciddi sonuçları olacağı tehdidinde bulundu.

KAYNAK: STAR.COM

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER